Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás morzsás

Almás morzsás
Almás morzsás
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apukám, amikor csak teheti, ezt az édességet szokta kérni tőlem, hogy csináljam meg, főleg amikor rengeteg alma marad a nyakunkon.

Ez egy remek recept, gyorsan és könnyen elkészíthető. Gyakran csináljuk ezt, mint egy last minute recept, amikor vendégek jönnek, és nincs idő másra.

hozzávalók / 4 adag

almás rész

teteje

ajánlat

Melegen/langyosan a legfinomabb egy kis vanília fagyival. :3

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, és feldaraboljuk kis falatnyi kockákra. Egy tálba tesszük a darabkákat, és jól összekeverjük 2 ek. barna cukorral és a fahéjjal.
  2. A tetejéhez összekeverjük a zabot, a lisztet, a kétfajta cukrot, és végül kézzel hozzádolgozzuk a vajat is. Ha nincsen eléggé morzsás állaga, tegyünk bele még egy kis lisztet vagy zabot.
  3. Az almák tetejére morzsoljuk az előbb elkészített tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig, vagy amíg a teteje meg nem barnul.
  4. Melegen tálaljuk vaníliafagyival, esetleg egy kis karamellszósszal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 492
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
106 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
kalória: alacsony
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

apple crumble

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

217
alma 2 közepes db
barna cukor 2 ek
fahéj 1 ek
zabpehely 40 g
finomliszt 25 g
cukor 2 ek
barna cukor 2 ek
vaj 2 ek