Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-morzsás muffin kosárkák

Almás-morzsás muffin kosárkák
Almás-morzsás muffin kosárkák
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam kérésére muffint szerettem volna sütni, viszont nem volt itthon tojás, ezért olyan muffin receptet kerestem, ami tojás nélkül készül. Így akadtam rá erre az almás-morzsás változatra, ami az eredeti recept alapján őrölt mandulával készül. Mi viszont nem vagyunk nagy mandula rajongók, így őrölt dióval helyettesítettem ezt a hozzávalót. Az egész családnak nagyon ízlett ez a fajta édesség, így máskor is el fogom készíteni.
A megszokottól eltérő módon a kész muffin kosárkáink nem harapható sütemények lesznek, hanem a morzsás állaga miatt a sütőpapírból kiskanállal kikanalazható kis sütikéket kapunk. Az íze viszont isteni, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti recept alapján vaníliás tejszínhab illik hozzá. Ehhez 2 dl tejszínt habbá verünk, és 1,5 dl vaníliás joghurttal összekeverjük. Aki édesebben szereti, az 1 teáskanálnyi cukrot is adhat hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A papír sütőformácskákat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük.
  2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd az almaszeleteket apró kockákra daraboljuk. Összekeverjük a fahéjjal, a citromlével és a 2 evőkanálnyi cukorral.
  3. A lisztet elvegyítjük a dióval (vagy mandulával), és a 10 dkg cukorral. Hozzáadjuk a puha vajat, és kézzel vagy kézi mixerrel morzsává gyúrjuk.
  4. A kész morzsa felét a sütőformákba kanalazzuk. Ráhalmozzuk az almakockákat, amit a 12 muffinra egyformán elosztunk, majd befedjük őket a maradék morzsával.
  5. Az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kiszedjük, és hagyjuk langyosra hűlni. 
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 315
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsás almás muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

610
alma 2 nagy db
fahéj 1 tk
citromlé 2 ek
cukor 12 dkg
finomliszt 10 dkg
dió 10 dkg
vaj 10 dkg