Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás muffin fahéjas dióval

Almás muffin fahéjas dióval
Almás muffin fahéjas dióval
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kellemes fahéj illat volt a konyhámban. Almás muffint sütöttem. Dióval, mazsolával, almával töltve.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk az almákat, kiszúrjuk a magházát, és 12 karikára vágjuk.
  2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  3. A tojást felverjük, hozzákeverjük a cukrot, az olajat és a joghurtot. Jó habosra keverjük.
  4. Összekeverjük a lisztet, a diót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzákeverjük a tojásos masszához.
  5. A muffin formát margarinnal kikenjük, vagy muffin papírt teszünk bele.
  6. Mindegyik aljába félig töltjük a tésztamasszát, majd rá egy kiskanál töltelék, és betakarjuk a tésztamasszával.
  7. Befedjük 1 szelet almakarikával, majd megszórjuk fahéjas-diós cukorral.
  8. Mind a 12 db mélyedést így töltünk meg.
  9. A sütőben 20-25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 859
elküldve: 5
receptkönyvben: 224
elkészítve: 21/22
Facebookon megjelent: 1

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás muffin, fahéjas dióval szórt almás muffin, mazsolás almás muffin

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

adriavanda
adriavanda Thu, 2013-11-14 18:15

Már két alkalommal készítettem, és nem sikerült elrontanom. Nagyon finom, és mutatós muffin, ajánlom minden bizonytalan keresgélőnek! Most, mivel nincs időm diót törni, a tetejére valószínű, hogy mandula kerül. Joghurtot mindig elfelejtettem venni, tejföllel is tökéletes lett.

edit56
VnéEdit / edit56 Thu, 2013-11-14 19:20

Köszönöm szépen kedves Adriavanda.
Tényleg nagyon finom,mutatós is és elronthatatlan.
Nálunk sok dió van,persze hamarosan törni kell.
Én is elkészíteném mandulával,de sajnos nekem nem terem.
Boltban nagyon drága,akár a dió is.
Üdv:Edit.

katamolly2
katamolly2 Sat, 2013-10-19 11:06

Hú, ez nagyon jól néz ki! Már érzem is az illatát! :-) Biztosan hamarosan kipróbálom!!!

818
porcukor 15 dkg
fahéj 2 tk
finomliszt 20 dkg
dió 5 dkg
sütőpor 2.5 teáskanál
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
tojás 1 db
napraforgó olaj 0.8 dl
joghurt 1.25 dl
alma 1 közepes db
mazsola 4 dkg
porcukor 1 ek
alma 3 közepes db
dió 5 dkg
fahéj 1 tk
cukor 1 csapott ek