Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás nyelvsaláta

Almás nyelvsaláta
Almás nyelvsaláta
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az almás nyelvsaláta főtt (abált) nyelvből készül, amelynek elkészítése hosszabb időt vesz igénybe, de ezt követően a saláta gyorsan összeállítható. A főtt nyelvhez jól illik a mustár, ezért a nyelvsaláta tejfölös öntete is mustáros ízesítést kapott. (További képek itt találhatóak. A recept itt jelent meg, a 8. számban:).

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

Az abáláshoz

A salátához

A salátaöntethez

A tálaláshoz

ajánlat

Fogyaszthatjuk előételként, készíthetünk belőle szendvics-falatkákat, tálalhatjuk pirítóskenyéren vagy pitába töltve.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az abáláshoz a megmosott disznónyelveket egy közepes fazékba helyezzük és felöntjük legalább annyi vízzel, hogy két-három ujjnyi magasságban ellepje a nyelveket.
  2. Feltesszük főni, amikor forrni kezd, takarékra vesszük a lángot, a nyelvhez adjuk a babérlevelet, hagymát, fokhagymát, sót, borsot, csilipaprikát és addig főzzük (1,5-2-2,5 órát is igénybe vehet) amíg a nyelvek megpuhulnak. A főzőlében hagyjuk hűlni.
  3. Amikor a nyelvek kihűltek (vagy langyosak), kivesszük a főzőléből (abaléből), lecsöpögtetjük, a szükséges hártyaszerű részeket eltávolítjuk.
  4. A salátaöntet hozzávalóit összekeverjük.
  5. A meghámozott almát, majd a főtt nyelveket egyforma vékony csíkokra szeleteljük, és a tejfölös öntettel elkeverjük. (Az almát a szeletelés után mindjárt keverjük az öntetbe, így nem barnul meg.)
  6. A főtt tojásokat felszeleteljük, és a salátába keverjük, vagy tálaláskor a saláta közé rétegezzük.
  7. Az almás nyelvsalátát salátalevélen, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 103
elküldve: 2
receptkönyvben: 92
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

abált nyelv almával, almás-tojásos nyelvsaláta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szneki
Szneki / szneki Mon, 2011-01-03 18:29

Hú,ez nagyon jól néz ki,teszem receptkönyvbe,és nemsoká neki is látok elkészíteni!Imádom a nyelvet,de ritkán fogyasztom!Köszi a receptet!Szuper!
üdv.:Zsuzsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-05 18:03

 Szia Tunder!Tudtam,hogy ha nyelv,akkor csak te lehetsz!Nagyon izesen tudod elkesziteni!Koszi,megy a tobbihez.Jo hetveget!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Tue, 2010-11-02 22:46

Köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszik Kedves Mrs Smith:) (A lilás árnyalat néha annak tudható be, hogy egy nagyon egyszerű, alapfunkciókkal rendelkező géppel fényképezek és már a korban is benne van...néha ha ne olyank a fények kicsit színez:))...bár te most nem erre gondoltál;)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-11-01 23:46

Hűűű, ez igen! Nagyon jó kis eledel ez itt! Szép a kép is, de most nem ismertem fel a stílusod, hiányzott a lilás- bíboros árnyalat! :)))(nem bántásból mondtam!) De mondjuk ehhez az ételhez ez jobban illik! Köszönjük a receptet! A legjobbakat: Mrs Smith

559
sertésnyelv 40 dkg
babérlevél 2 db
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
fekete bors 1 teáskanál
0 ízlés szerint
chili 1 db
alma 4 közepes db
főtt tojás 4 db
tejföl 2 dl
mustár 2 ek
majonéz 1 ek
méz 1 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
salátalevél 4 db
petrezselyem 1 csokor