Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás omlett nemcsak babáknak

Almás omlett nemcsak babáknak
Almás omlett nemcsak babáknak
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

TV-paprika adásában láttam elkészíteni ezt a receptet. Babáknak ajánlották.  Mivel abban az időben volt 2 éves a kisebbik lányom, arra gondoltam, hogy ezt nekünk is meg kell kóstolnunk. És jól tettük. Azóta is rendszeresen elkészítem, ha a kedvében szeretnék járni.:) Ez a kis lepényke pont belesimul a babák kezecskéjébe, és nagy élvezet nézni, ahogy majszolják.:) Egyébként én is imádom! És nem csak azért, mert gyorsan elkészül.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Babáknak, mamáknak, gyerekeknek, és akik szeretik az egészséges finomságokat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Összekeverjük a többi hozzávalóval.
  3. Előmelegített, vékonyan kiolajozott teflon serpenyőbe evőkanál segítségével halmokat rakunk a masszából. Ellapogatjuk a tetejét, és megsütjük mind a két oldalát. Ebből az egy adagból 7 db lepényke lesz.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 16 587
elküldve: 13
receptkönyvben: 452
elkészítve: 41/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Il-di.

Mióta szakács: 2010.01.24.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás puffancs, zabpelyhes tallér, almás zabos korong

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dinus02
dinus02 Wed, 2015-11-11 11:31

Köszönöm a receptet! Nagyon finom! A hozzászólásodnak külön örültem, hogy minden nélkül próbáljuk ki először, mert már én is kacérkodtam a gondolattal, hogy csurgatok bele egy kicsi mézet, fahéjat szórok rá, stb... De aztán végül natúran készítettem el, és valóban nagyon finom! Annyi a változtatás csak, hogy én a terhességem óta nem bírom az olajos dolgokat, sem az ízét, úgyhogy mindent sütőben sütök, olaj, vaj nélkül, sütőpapíron. és hát mennyei ez a kis almás halmocska... Alig várom, hogy először adhassam majd a kisfiamnak! :)

il-di.
Il-di. / il-di. Wed, 2015-11-11 22:34

Nagyon kedves a hozzászólásod dinus02 :) Remélem a kisfiad is szívesen fogja fogyasztani, mint anno az én kislányom, aki már nem is olyan kicsi. Másodikos létére ugyanolyan élvezettel majszolja, mint amikor legelőszőr adtam a pici kezecskéjébe.
Jó az ötleted, a sütőben-sütőpapíron való sütés. Időt spórolhatunk meg, ha így teszünk. Én is köszönöm neked! Üdvözlettel: il-di.

Macewan44
Macewan44 Sun, 2013-06-30 09:58

Megcsinaltam ma a ket lanyomnak es nagy sikere volt. Dupla adagot csinaltam, nekem epp csak egy kis kostolo maradt, a tobbit mind megettek joizuen. En tettem bele fahejat es egy kis agave szirupot. Plusz meg a tetejet, miutan kisult, megszortam fahejjal. Finom es nagyon egyszeru!

il-di.
Il-di. / il-di. Tue, 2013-07-02 18:42

Kedves Macewan44!
Örülök, hogy elkészítetted. Kár, hogy nem próbáltad meg először fahéj és szirup nélkül, mert akkor érezhetted volna, hogy ezek mind feleslegesek. Szirup nélkül is kellemesen édeskés az íze a tojás és a zab miatt, hiába savanykás almából készítjük. Csakis a gyerekek egészségének érdekében írom ezt, nem megbántani szeretnélek! Üdvözlettel: il-di.

205
alma 1 nagy db
tojás 2 db
zabpehely 2 ek
finomliszt 1 púpozott ek
napraforgó olaj 1 teáskanál