Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás palacsinta ahogy Mandula készíti

Almás palacsinta ahogy Mandula készíti
Almás palacsinta ahogy Mandula készíti
30 perc / előkészület: 25 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptunk jó néhány kiló almát, és igyekszem változatosan belecsempészni az ételekbe. Ez is egy elfeledett, békebeli kedvenc, most éppen sütőtök-krémleves után második fogásként került az asztalra. Igazi őszi ebéd :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindig, mindenkor, akinek van kedve, készíthet hozzá vaníliasodót vagy éppen csokiöntetet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat alaposan felverjük, hozzáadunk egy bögre lisztet, és kikeverjük.
  2. Adagolunk hozzá egy bögrényi tejet, amiben elkevertük a körömnyi élesztőt, majd hozzáadjuk a maradék lisztet és sót, felhígítjuk a tejszínnel és még annyi tejjel, hogy -egy a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát- kapjunk.
  3. Megpucoljuk az almákat, 8 gerezdre vágjuk, vékonyan szeleteljük őket, és hozzákeverjük a tésztához.
  4. Ízesítjük még cukorral és fahéjjal.
  5. Kiolajozott serpenyőben sorra kisütjük a palacsintákat.
  6. Fahéjas cukorral megszórva, melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 15 244
elküldve: 1
receptkönyvben: 90
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mandula

Mióta szakács: 2013.05.28.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fahéjas almás palacsinta, tejszínes-almás palacsinta, almadarabos palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

790
tojás 3 db
finomliszt 3 bögre
tej 5 dl
habtejszín 1 dl
friss élesztő 0.5 dkg
alma 4 közepes db
1 csipet
cukor 2 ek
fahéj 1 kávéskanál
napraforgó olaj 4 ek