Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás palacsinta Glaser konyhájából

Almás palacsinta Glaser konyhájából
Almás palacsinta Glaser konyhájából
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a palacsintát. Ma ezzel a finomsággal kényeztettük magunkat. Én 2 vastagabb palacsintát sütöttem, de készíthetünk az adagból 4 vékonyabb palacsintát is.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához:

Sütéshez, szóráshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alma és a citromlé kivételével a tésztához valókat simára kavarjuk. Letakarva kb. 15 percig hagyjuk pihenni.
  2. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat kivágjuk, majd apró kockákra vágjuk. Az alma kockákat meglocsoljuk a citromlével, és a tésztához kavarjuk.
  3. A vaj felét egy serpenyőben felforrósítjuk. A tészta felét a serpenyőbe öntjük, és oldalanként kb. 3-3 perc alatt, közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük. A maradék tésztát a maradék vajban ugyanígy megsütjük.
  4. A palacsintákat a fahéjjal elkavart cukorral megszórjuk, és azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 049
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

törökmogyorós almás palacsinta, fahéjas almás palacsinta törökmogyoróval, fahéjas cukorral szórt almás palacsinta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Thu, 2015-12-10 13:31

Nagyon finom lett, kerestem már régen ezt a régi ízt, Anyu sokszor csinálta gyerekkoromban.
Köszönöm a receptet.

593
tojás 2 db
tej 150 ml
1 csipet
cukor 1 ek
törökmogyoró 10 g
finomliszt 100 g
alma 1 nagy db
citromlé 1 ek
vaj 3 ek
cukor 2 ek
fahéj 0.5 tk