Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás palacsinta Glasertől

Almás palacsinta Glasertől
Almás palacsinta Glasertől
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom palacsintarecept. Tálaljuk fahéjas-cukorral megszórva, és vaníliasodóval leöntve.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, megszórjuk a fahéjjal és a cukorral.
  2. A tojást elkavarjuk a sóval és kb. 100 ml tejjel, majd hozzádolgozzuk a lisztet. Felöntjük a maradék tejjel és az ásványvízzel.
  3. A palacsintatésztához keverjük a vajat és a levétől kicsavart almát. Hagyjuk kb. 1 órát állni, majd kavarjuk át, és ha szükséges, kevés vízzel vagy tejjel hígítjuk.
  4. Kenjünk ki egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt olajjal. Öntsünk bele kb. egy merőkanálnyit a tésztából, simítsuk el a serpenyő aljára.
  5. Süssük a tésztát közepes hőfokon, kb. 1-2 percig, majd óvatosan fordítsuk meg.
  6. Süssük a másik oldalát is kb. 1 percig. Süssünk a tésztából egymásután kb. 10 vastagabb palacsintát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 997
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pancake, fahéjas-almás palacsinta, almás tésztájú palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

702
tojás 2 db
finomliszt 250 g
1 csipet
tej 300 ml
ásványvíz 250 ml
vaj 70 g
alma 450 g
fahéj 0.5 kk
cukor 1 ek
napraforgó olaj 2 ek