Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás párna KonyhaMalackától

Almás párna KonyhaMalackától
Almás párna KonyhaMalackától
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a süteménynek a tésztája a kedvenc porhanyós hókiflim receptje szerint készült, ami a pikánsan citromos almatöltelékkel bármely étkezés és ünnep méltó lezárása lehet.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos tejben, majd a tészta többi hozzávalójával tésztává gyúrjuk. Letakarva 20-30 percig pihentetjük.
  2. Előmelegítjük a sütőt.
  3. Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, amiből kb. 8 cm átmérőjű, kör alakú formával kerek lapokat szaggatunk. Minden második lapra kanalazunk az almából, majd egy tésztakoronggal befedve, a széleit alaposan lezárva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. 180 fokon aranybarnára sütjük.
  5. Porcukorral meghintve kínáljuk.

A töltelékhez

  1. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk, majd lábosba tesszük. Belereszeljük a citromhéjat, belefacsarjuk a fél citrom levét, hozzáadjuk a fahéjat és 1-2 ek. cukrot. Közepesen magas lángon megpároljuk az almát a saját levében.
  2. Ha kész, hagyjuk hűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 128
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.29.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás táska, almatöltelékes párna

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

939
finomliszt 50 dkg
tejföl 30 dkg
sertészsír 20 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
tej 1 dl
cukor 1 ek
1 csipet
alma 3 közepes db
nádcukor 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
fahéj 1 kávéskanál