Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite 9. - cukormentes

Almás pite 9. - cukormentes
Almás pite 9. - cukormentes
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nagyon diétásan gondolkodunk, a fehér lisztet helyettesíthetjük teljes kiőrlésű liszttel, bár én jobban szeretem használni a sima lisztet, nekem ez vált be feldolgozhatóság szempontjából.
Édesanyám szokta mondani, hogy ő mennyire nem szereti az édesítő ízét, de neki is nagyon ízlett ez a változat. Én általában minden sütés-főzéshez folyékony édesítőt használok, szóráshoz meg édesítő port.
A lereszelt almát nem szoktam kinyomkodni, ezért nem is írtam le, mert így sokkal szaftosabb lesz a piténk ahogy megpuhul az alma esetleges levétől.
Ha valakinek nincs almája otthon, rakhat bele túrót, mákot, diót vagy meggyet is.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Fogyókúrázok, diétázok és cukorbetegek is fogyaszthatják. Nagyon finom édesség.
Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk és lereszeljük az almákat. Ízesítjük édesítővel, reszelt citrom héjával, fahéjjal.
  2. Beleszórjuk a mazsolát és az egészet jól összekeverjük.
  3. Egy tálba szórjuk a liszttel elkevert sütőport. Belerakjuk a margarint, tejfölt, csipet sót, ízlés szerint az édesítőt, 2 tojást és összegyúrjuk.
  4. Ha nem elég lágy a tészta, hígítani ehet egy kis tejjel. Jól összegyúrjuk, ketté választjuk és lisztezett deszkán egyforma nagyságú téglalapokat nyújtunk belőlük.
  5. A kivajazott, lisztezett tepsibe fektetjük a nyújtófa segítségével az egyik lapot, rászórunk egy kis zsemlemorzsát, hogy az alma nedvességét felszívja.
  6. Ráborítjuk a lereszelt, ízesítet almát és egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd beborítom a tészta másik felével.
  7. Előmelegítjük a sütőt, ezalatt villával megszurkáljuk a tészta tetejét és bekenjük 1 felkevert egész tojással. Betoljuk a sütőbe, és közepes lángon 30-40 perc alatt addig sütjük, hogy szép világos barna legyen a teteje.
  8. Kihűlés után kockákra szeleteljük, diétás édesítővel megszórjuk a tetejét, és már lehet is tálalni.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 29 308
elküldve: 10
receptkönyvben: 265
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Dolcevita

Mióta szakács: 2010.10.20.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diétás almás pite. cukor nélküli almás pite.

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andie
Andie / Andie Tue, 2012-10-09 21:30

Kedves Dolcevita! :)

Te mennyi folyékony édesítőt teszel bele? Én még most ismerkedem a folyékony édesítővel való sütéssel, ezért is fordultam hozzád! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2012-10-10 09:57

Kedves Andie!
Azt tudnám javasolni, hogy először csak egy keveset tegyél bele, majd kóstolgasd és, ha úgy ítéled meg, akkor tehetsz még hozzá, de az édesítőkkel óvatosan kell bánni, mert, ha túl sok van benne, akkor elronthatja az ízét. Próbáld meg először csak egy kis kanálnyit, keverd el és kóstold. :)

686
finomliszt 60 dkg
sütőpor 1 kk
tojás 2 db
margarin 20 dkg
tejföl 2 dl
alma 2.5 kg
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 1 ek
édesítőszer 10 ml
mazsola 1 marék
zsemlemorzsa 1 ek
tojás 1 db