Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite ahogy Glaser készíti

Almás pite ahogy Glaser készíti
Almás pite ahogy Glaser készíti
75 perc / előkészület: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc almás süteményem. Zsír helyett használhatunk 135 g vajat vagy 170 g margarint.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

A töltelékhez:

Azonkívül:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk, kb. 15 percet pihentetjük.
  2. Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, kicsavarjuk, majd a cukorral, fahéjjal és a citromhéjjal ízesítjük.
  3. A tésztából két lapot nyújtunk, egyiket a vajjal tepsibe rakjuk, egy kicsit a széleire is felhúzzuk, megszórjuk a darával, egyenletesen elosztjuk rá az almát, befedjük a másik lappal. Egy villával megszurkáljuk, megszórjuk a cukorral.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 50 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x20x6 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 273
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1939 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pite almás töltelékkel, almatöltelékes pite, fahéjas almás pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nananyó
Nananyó Mon, 2018-09-03 18:20

Kedves Glaser, nagyon szeretem a receptjeidet, mindegyik nagyon jó. Persze nem készítettem el mindent, de a tapasztalataim alapján mondom ezt. Sok gyakorlatom van - 52 éve sütök-főzők - így van összehasonlítási alapom. Az almás lepényeket is szertem a családommal együtt, több változatot is sütök. Az utóbbi időben az almát nem reszelem - pedig milyen finom meginni a kicsavart almalevet, az unokáim is szivesen itták -, hanem szeletekre vágva, cukor, fahéj, megpárolom. Ha kihűlt, akkor kenem rá a tésztára. Alá inkább zsemlemorzsát, keksz-, vagy kalácsmorzsát szórok, vagy darált mandulát - mert volt egy kis maradék. Nem kritikának szántam ezt a pár gondolatot, továbbra is szivesen olvasom a receptjeidet. Üdvözlettel, Nananyó

824
finomliszt 300 g
sertészsír 135 g
tejföl 3 ek
cukor 2 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojás 1 db
1 csipet
alma 1 kg
cukor 2 ek
fahéj 0.5 kávéskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 1 ek
búzadara 1 evőkanál
cukor 1 ek