Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite Andris Séf módra

Almás pite Andris Séf módra
Almás pite Andris Séf módra
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Almás pite gyorsan elkészíthető, és mindig van otthon hozzá alapanyag, remek desszert lehet a család számára.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

Vasárnapi ebéd után egy levezető, finom régi klasszikus édesség...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy keverőtálba beleöntjük az átszitált finomlisztet.
  2. A vajat, akár a kezeddel vagy egy villa segítségével, nyomkodjuk össze, és adjuk hozzá a porcukrot, sütőport, majd jól dolgozzuk össze őket.
  3. A keverőtálban a liszt közepébe csináljunk egy kis mélyedést, és helyezzük bele az előre jól összekevert vajat, tejfölt, tojásokat, majd jól dolgozzuk össze az alapanyagokat. Addig gyúrjuk a tésztát, még sima nem lesz a felülete. (Úgyis jól el tudjuk dolgozni a tésztát, mint a rétestésztánál, hogy erőteljes mozdulatokkal a keverőtál falához húzzuk a tésztát. A lényeg, hogy alaposan dolgozzuk össze, és szép sima legyen a tésztánk.)
  4. Az összedolgozott tésztát a keverőtállal együtt helyezzük be a hűtőbe, pihentessük kb. 30 percig.
  5. Míg pihen a tészta, addig hámozzuk meg az almákat, és durva lyukú reszelőn reszeljük le. Ízesítsük a lereszelt almát pici citromlével, 3-4 evőkanál porcukorral, egy csipetnyi fahéjjal, és keverjük össze az almás tölteléket.
  6. Vegyük ki a hűtőből a pihentetett tésztát.
  7. Felezzük el a keverőtálban lévő tésztát, és a meglisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki közepes méretű tepsiformára.
  8. Vajazzunk ki egy közepes méretű tepsit, vagy használjunk sütőpapírt a tepsibe, és helyezzük bele a kinyújtott tésztalapot. Szurkáljuk meg a tésztalapot villával, és szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával.
  9. Helyezzük az almás tölteléket az alsó tésztalapra, és fedjük be még egy ugyanakkora tésztalappal, majd szurkáljuk meg a tésztalapot villával. (Extra díszítés: Ha maradt tészta, akkor készítsünk valami formát -én egy szív formát csináltam- és helyezzük a felső tésztalap tetejére.)
  10. Előmelegített sütőben 200 C°-on, 45 percig készre sütjük.
  11. A kész almás pitét, ha kihűlt, sokkal könnyebben tudjuk szeletelni. Helyezzük ízlésesen egy süteményes tálra a feldarabolt pitéket, majd hintsük meg porcukorral. Jó étvágyat hozzá! Sok sikert az elkészítéshez! :-)))
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 043
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Andris Séf

Mióta szakács: 2020.04.02.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

andris séf, almás pite, finom, desszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Magenta99
Magenta99 Wed, 2020-04-08 15:55

Mit jelent az, hogy 25 dkg vaj a szóráshoz? Milyen szóráshoz?

1408
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
tejföl 2 ek
sütőpor 1 csomag
porcukor 15 dkg
zsemlemorzsa 5 dkg
vaj 25 dkg
alma 2 kg
porcukor 3 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
fahéj 1 csipet