Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite csokoládémorzsás habbal

Almás pite csokoládémorzsás habbal
Almás pite csokoládémorzsás habbal
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a linzertésztát, szeretem az almát, és már régen volt... Na és a vitamin végett is, mert azért így is jut a szervezetnek.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

  • 5 közepes db hámozott, reszelt alma
  • 3 dkg vaj
  • 6 dkg cukor (ízlés szerint és alma függő)
  • 4 teáskanál fahéj (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek kekszmorzsa (én a keksz helyett édesmorzsát szoktam használni)

Hab

Teteje

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához egy tálban összekeverjük a szitált lisztet, a sót, a cukrot, a szódabikarbónát és a citromhéjat. A vajat/margarint elmorzsoljuk benne, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, mert a zsiradék felmelegszik a kezünktől.
  2. A tészta 3/4 részét betesszük a hűtőszekrénybe, a többi részéhez hozzágyúrjuk a reszelt csokoládét, és azt a fagyasztóba tesszük pihenni.
  3. Egy 20×30 cm nagyságú tepsibe beleszabunk egy darab sütőpapírt, a tészta 3/4 részét azon nyújtjuk ki. A papírral együtt könnyebb a tésztát a tepsibe emelni. Hagyjunk a tésztára annyit, hogy egy kis pereme is legyen. Szórjuk meg a morzsával, majd villával alaposan szurkáljuk meg. Öntsük rá a kihűlt almatölteléket, simítsuk rajta el.
  4. A töltelék tetején elegyengetjük a cukros habot, majd a fagyasztóban lévő tésztadarabkát nagy lyukú reszelőn rá reszeljük. Előmelegített sütőben, 180 C fokon, körülbelül 25-30 percig sütjük.
  5. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti kockákra vágva szervírozzuk.

Töltelék

  1. A vajat a cukrokkal megolvasztjuk, és a reszelt almát kissé megpároljuk rajta. Ízlés szerint fahéjjal ízesítjük.

Hab

  1. A tojások fehérjét, a sóval kemény habbá verjük, majd több részletben tovább habosítjuk a cukrokkal mindaddig, míg szép fényes nem lesz.

Teteje

  1. A csokit lereszeljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 × 20 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 644
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

morzsás sütemény almával, csokis-almás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

393
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
szódabikarbóna 2 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
vaj 15 dkg
tojássárgája 3 db
alma 5 közepes db
vaj 3 dkg
cukor 6 dkg
fahéj 4 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
kekszmorzsa 4 ek
tojásfehérje 3 db
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
étcsokoládé 3 dkg