Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite Erabell konyhájából

Almás pite Erabell konyhájából
Almás pite Erabell konyhájából
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem szeretett volna valami finom és gyors sütit. Akkor gondoltam, hogy megcsinálom ezt az almás pitét. Még csak először készítettem el, de a férjem megdicsért, hogy olyan lett az íze, mint a nagymamájáénak. Egy ilyen dícséretnek ki ne örülne! Biztos, hogy még sokszor el fogom készíteni ezt a receptet.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

Az alma töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapanyagait (liszt, zsír, cukor, sütőpor, tojás, tejföl, tej) összegyúrjuk. Lágy tészát kell kapnunk. Ha nem elég lágy, lazíthatunk rajta még tejföllel.
  2. Elkészítjük az almás tölteléket: az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük. Egy lábasban kevés vízzel (kb.1,5 dl) puhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Amikor kész, lecsöpögtetjük róla a felesleges levet.
  3. A tésztát kétfelé szedjük, és külön-külön lisztezett nyújtódeszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
  4. Közepes méretű tepsit kizsírozunk, és belefektetjük az első lapot, majd megszórjuk darált dióval. Ezután az almát szépen elterítjük rajta, majd befedjük a másik tésztalappal.
  5. Előmelegített sütőbe rakjuk, és aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37×25×6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 699
elküldve: 0
receptkönyvben: 95
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Erabell

Mióta szakács: 2012.01.28.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas almás pite, almás pite, almás töltelékű sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

935
finomliszt 60 dkg
sertészsír 15 dkg
cukor 15 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
alma 6 közepes db
cukor 3 ek
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
dió 10 dkg