Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite franciásan

Almás pite franciásan
Almás pite franciásan
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fincsi lett. : ) És jól is mutat…
Mindenkinek, aki szereti a gyümölcsös puddingos puha finomságokat. :)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felverjük a tojásokat, és elkeverjük, majd habosra turmixoljuk a cukorral. Megolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük, ízesítjük tejszínes-mogyis aromával és vanília aromával a lötyit, majd folyamatosan hozzákeverjük a lisztet. Ezt is robotgéppel homogénre kavarjuk. Nos, a masszánk kész is . : )
  2. Kikenjük egy csipet vajjal a kör alakú tepsit, majd be is lisztezzük.
  3. Öntsük bele a masszánk ¾-ét. Fontos, hogy ne az összest, mert lesz még rá szükség.
  4. Előkészítjük az almákat. Megmossuk, és szeletekre vágjuk. Kis holdakra vágva a szeleteket körbe helyezgetjük a sütibe. Középre vízszintesen kör alakúakat helyezünk. Így kész az első réteg alma.
  5. A tetejére karamellizálhatunk cukrot, 1 evőkanálnyi cukrot hevítünk kis lábasban folyamatos kevergetés közben, s mikor szép barna, folyékony, gyorsan ráöntjük. (Ilyenkor ajánlott rögtön elmosni a lábast, mert belekeményedhet.)
  6. Jöhet a puding. ¼ liter tejet melegítünk a főzőlapon, közben egy kis tejben elkeverjük a pudingport 3 evőkanál cukorral, és a rumaromával. Majd beleöntjük a forralódó tejbe, s kevergetés közben pudingá főzzük. Ha kész , akkor a süti közepébe és köré csorgatjuk.
  7. Megint almát szeletelünk, s kívülről befele, először a holdacskákat a szélére fektetve helyezzük, majd egy függőleges köralakba helyezgetjük őket.
  8. Majd teljesen a közepébe rózsát formázunk, centrikusan helyezgetve a szeleteket, akár egyre kisebbeket, közepébe egy kis kockát.
  9. 1 dl tejet elkeverünk fahéjjal, s az almákra csorgatjuk.
  10. Aztán a maradék masszát egy habzsákba/zacskóba szedjük, ha zacskó, akkor kivágjuk az egyik sarkát, és mint a mézeskalács díszítésénél, mintázzuk a sütit csillagalakba, majd körbe nyomjuk ki a tésztát. Így lesz egy kis pereme a sütinknek.
  11. 10 percet nagylángon, s olyan 30 percet közepes lángon sül a sütőben.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 193
elküldve: 3
receptkönyvben: 26
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Tartes de pommes, almás-pudingos pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

madeingarage
madeingarage Sat, 2013-07-06 20:39

Még annyit, hogy szögletes tepsibe tettem, és a maradék masszát csak ráöntöttem, nem zacsiztam... Így is szuper lett! Könnyű elkészíteni, és gyorsan megvan!

272
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 10 evőkanál
margarin 150 g
törökmogyoró 15 g
vaníliaaroma 15 ml
rumaroma 15 ml
vaníliás cukor 2 csomag
alma 6 db
pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
tej 1.25 dl