Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite Iluska konyhájából

Almás pite Iluska konyhájából
Almás pite Iluska konyhájából
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom almás pite szerintem bármikor jólesik!! Pikáns, finom ízű almát használjunk, hisz akkor lesz jó ízű a desszertünk. Akár több cukorral, több citromlével is kiegészíthetjük. Egyszerű és elronthatatlan...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tölteléket. Az almákat lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk. Lassú tűzön, állandóan kevergetve odatesszük párolni, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlevet. Kb. 30 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 6 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a massza egyik felét. Szépen rátesszük az almát, mindenhova egyforma vastagságban. Majd a maradék tésztát is ráöntjük úgy, hogy teljesen betakarja az almát.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk, 200 C fokon megsütjük. Kb. 30-35 perc után szúrjunk bele fogpiszkálót vagy hústűt, és ellenőrizzük, hogy rátapad-e a tésztából. Ha nem, akkor megsült.
  5. Hűlés után porcukrozva kínáljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 990
elküldve: 3
receptkönyvben: 54
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
785 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite töltve, pite almával töltve, almás pite, almatöltelékes pite, töltött almás

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

shanta
shanta Sun, 2013-11-17 20:41

Szeretném megsütni a jövő héten,meg írnád mekkora a tepsi mérete?

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2013-11-18 11:32

Szió! Én 36x22 cm-es tepsiben szoktam sütni,de az nem baj,ha kicsit eltér a méret....Jó sütést neked!! :-))

Control
Control Tue, 2013-09-24 10:32

Köszi, tényleg olyan finom volt, amilyennek látszik :)))

1409
cukor 37.5 dkg
tojás 6 db
napraforgó olaj 1.5 dl
víz 1.5 dl
finomliszt 37.5 dkg
sütőpor 1.5 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
alma 9 közepes db
fahéj 3 kávéskanál
szegfűszeg 3 kávéskanál
citromlé 2 teáskanál
cukor 5 púpozott ek
porcukor 4 teáskanál