Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite Incilla konyhájából

Almás pite Incilla konyhájából
Almás pite Incilla konyhájából
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom kedvenc sütije, ajánlom kipróbálni ezt a receptet mindenkinek, aki rajong az almás sütikért! ;-)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

  • 1.5 kg alma (lehet 2 kg is)
  • 10 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 15 dkg fahéj (ízlés szerint)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a puha margarint, és szétmorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, és összedolgozzuk. A tésztát kb. fél órára a hűtőbe tesszük pihenni, és ezalatt az idő alatt elkészítjük a tölteléket is.
  4. Ha elkészült a töltelék, vegyük ki a tésztát a hűtőből, és osszuk 2 részre. 
  5. Sütőpapíros tepsibe nyújtsuk ki az egyik tésztát.
  6. Szurkáljuk meg egy villával a tésztánkat, és öntsük rá a megpárolt almát. Simítsuk el a tésztán az almát, és tegyük rá a második kinyújtott tésztalapot is.
  7. A tészta tetejét szurkáljuk meg ismét egy villával néhány helyen, hogy sütés közben a gőz el tudjon távozni anélkül, hogy szétrepesztené a tésztánkat.
  8. Kb. 40-45 percig süssük 180 C-on alul-felül, és amikor szép aranybarnára sült a teteje, akkor elkészült a sütink. Tűpróbával ellenőrizzük!
  9. Miután kihűlt a sütink, kockákra vágjuk, és hintsük meg a tetejét porcukorral.
  10. Töltelék: Amíg a tésztánk pihen a hűtőben, hámozzuk meg az almát, és egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Vigyázzunk arra, hogy az alma csumáját ne reszeljük bele!
  11. Egy nagy lábasba tegyük a lereszelt almát, és ízlés szerint ízesítjük cukorral és jó sok fahéjjal. Minél több benne a fahéj, annál finomabb lesz a sütink!! ;-)
  12. Kb. 4-5 percig pároljuk az almánkat, és kóstoljuk meg, ha úgy érezzük, még ízesítsük fahéjjal és cukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 352
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Incilla

Mióta szakács: 2012.03.25.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas almás süti, almás pite tejmentesen, párolt almás pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tarkus
Tarkus Sun, 2014-01-05 22:02

15 dkg fahéj 1.5kg almához talán egy kicsit sok. Én csak 2 teáskanálnyit adtam az enyémhez. Most sül...

922
finomliszt 45 dkg
cukor 10 dkg
margarin 25 dkg
1 csipet
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
szójajoghurt 2 dl
szódabikarbóna 1 késhegynyi
alma 1.5 kg
cukor 10 dkg
fahéj 15 dkg