Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite Jacqueline konyhájából

Almás pite Jacqueline konyhájából
Almás pite Jacqueline konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Töltelékként vaníliás puding is használható.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan keverjük össze a puha vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal, majd adjuk hozzá az egész tojást és az őrölt mandulát, majd fokozatosan a lisztet. Alaposan dolgozzuk össze a tésztát, s miután összeállt, nyomkodjuk bele szilikonos sütőformába, vagy olajjal vékonyan megkent kerámia tortaformába (sütőpapírral bélelt fém tortaforma is megfelelő), kb. 2 centis peremet hagyva.
  2. Amíg a krém készül, a tésztát tegyük a hűtőbe.
  3. Nagyobbacska tejforraló edényben keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancshéjat. Adjuk hozzá a tojássárgát és kevés tejet. Keverjük mindaddig, amíg sima nem lesz, végül adjuk hozzá a maradék tejet és a fehérbort. Forraljuk fel a krémet, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A tölteléket simítsuk el a tésztán.
  5. Fogjuk az almákat, és anélkül, hogy a héját eltávolítanánk, hámozó késsel óvatosan kezdjük el körkörösen 'hámozni'. Nem baj, ha az almacsíkok el-eltöredeznek (próbáljuk azért ügyesen hámozni), a lényeg, hogy amikor a krémre helyezzük az almaszeleteket, rózsafejeket formáljunk belőlük, lásd fotó.
  6. A 'rózsákat' felmelegített baracklekvárral kenjük át, majd előmelegített sütőben süssük 180 Celsius-fokon, amíg az almarózsák aranybarnák nem lesznek.
  7. Hidegen tálalható.
     
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 460
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jacqueline

Mióta szakács: 2011.04.13.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mandulás almás pite, narancshéjas almás pite, rusztikus almás pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

350
vaj 12.5 dkg
porcukor 7 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
narancshéj 1 tk
mandula 10 dkg
finomliszt 15 dkg
tej 4 dl
fehérbor 1 dl
tojássárgája 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
narancshéj 1 tk
cukor 6 ek
finomliszt 4 evőkanál
alma 6 db
sárgabaracklekvár 4 ek