Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite Katharosz konyhájából

Almás pite Katharosz konyhájából
Almás pite Katharosz konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, omlós a tésztája, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, és a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk.
  2. Két cipóra osztjuk, az egyik egy kicsit nagyobb legyen, ez lesz az alja. Amíg hűvős helyen pihen, elkészítjük a tölteléket.
  3. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük /a káposzta reszelőn/.
  4. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, morzsával körbeszórjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  5. A nagyobb buci tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk, ez lesz az alja, zsemlemorzsával megszórjuk, villával megszurkáljuk.
  6. Az alma levét kinyomkodjuk, és az így kapott almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjaj, majd a tésztán elterítjük, és beborítjuk a tészta másik felével, széleit jól összenyomkodjuk, villával megszurkáljuk.
  7. Sütés kb. 40 perc /tetejét tojással lekenhetjük, én nem szoktam/.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 39x22 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 8 832
elküldve: 8
receptkönyvben: 93
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás lepény, almás kocka, fahéjas almás pite

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oreganyo
oreganyo Tue, 2017-12-05 05:56

Ez az igazi, klasszikus, anyukaféle almás pite!
Szép Karácsonyt mindnyájatoknak!

Öreganyó

Edit64
Edit64 Fri, 2014-10-24 12:56

Jaj! A lényeg lemaradt. A lisztnél 2/3 fehér, 1/3 teljeskiörlésű lisztet használtam, a kb. 20 dkg margarint és 5 dkg kacsazsírt tettem. Nagyon finom lett.

forek
forek Sat, 2013-02-23 15:59

Finom lett, puha, omlós és se perc alatt elkészült. Köszi a receptet!

1411
margarin 25 dkg
finomliszt 40 dkg
cukor 12 dkg
tojássárgája 1 db
citrom 0.5 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 2 ek
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
alma 2 kg
fahéj 0 ízlés szerint
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 15 dkg