Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite keksszel

Almás pite keksszel
Almás pite keksszel
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két receptet kombináltam össze: a tésztát egy meggyes szeletből, a tölteléket egy almás tortából vettem.

hozzávalók / 5 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A liszt felét egy keverőtálba rakjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, tejfölt, margarint, sütőport, és tésztát gyúrunk; a maradék lisztet fokozatosan gyúrjuk hozzá.
  2. A tésztát két részre osztjuk, elnyújtjuk, és az egyiket olajjal kikent tepsibe rakjuk.

Töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, kissé kinyomkodjuk, és hozzákeverjük a kekszet.
  2. A tésztára tesszük az almás tölteléket, megszórjuk cukorral, majd rárakjuk a másik tésztát, villával megszurkáljuk, és 180 fokon 40-50 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 291
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás szelet, kekszes almás pite, almás pite kekszes töltelékkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1113
margarin 25 dkg
tejföl 180 ml
tojássárgája 2 db
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
alma 1.5 kg
keksz 10 dkg
cukor 3 ek