Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite kicsia konyhájából

Almás pite kicsia konyhájából
Almás pite kicsia konyhájából
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piték pitéje az almás, így ez sem maradhat ki a receptes füzetből. Alapvetően gyors, csak több részletben kell nekifogni, cserébe közben sok másra is marad idő. Az eredmény kicsit sem édes, viszont annál almásabb, ropogós-porhanyós pite. Sütés másnapján a legjobb :)

hozzávalók / 8 adag

tészta

almás töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. Lereszeljük nagy lyukú reszelőn a jól lehűtött margarint, majd hozzáadjuk a lisztet, csipet sót, és összemorzsoljuk kicsit, ügyelve arra, hogy ne olvadjon meg a margarin.
  2. A tésztához adjuk a jéghideg vizet, és összegyúrjuk a tésztát gyorsan, mielőtt megolvad. Majd mehet a hűtőbe 1-2 órára. Közben elkészítjük az almás tölteléket, hogy kihűljön, mire kell.
  3. A lehűlt tésztát 1/3 - 2/3 részre osztjuk, a nagyobb darabot kinyújtjuk úgy, hogy 2 cm túllógjon körbe a formán, és a kivajazott formába helyezzük.
  4. Megszórjuk búzadarával vagy zsemlemorzsával, hogy az alma ne áztassa el a tésztát, majd mehet rá az alma.
  5. A maradék tésztát kb 1 cm-s csíkokra vágjuk, és rács alakba helyezzük a tetejére, a széleit összenyomva. Tojással megkenjük, és mehet a sütőbe kb. 50 percre, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.

almás töltelék

  1. Egy kg almát meghámozunk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy lábasba.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és fahéjat, kis citromlével meglocsoljuk, megdinszteljük, majd hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 595
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsia

Mióta szakács: 2014.06.26.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rácsos almás, fahéjas almás pite, almás sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

531
margarin 25 dkg
finomliszt 50 dkg
víz 1 dl
1 csipet
tojás 1 db
alma 1 kg
cukor 2 ek
fahéj 1 ek
citromlé 1 ek