Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite Kingus konyhájából

Almás pite Kingus konyhájából
Almás pite Kingus konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A süti története végtelenül egyszerű! Apukám, -aki igen édesszájú- eldöntötte, hogy ő bizony almás sütit akar enni. Szedett almát is ösztönzésnek. Így kénytelen voltam alkotni neki valamit :)!

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához elmorzsoljuk a sütőporos lisztben a vajat, majd a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk belőle. Ha túlságosan ragadna, akkor lehet még tenni hozzá egy kis lisztet. Letakarva legalább egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Az almás töltelékhez a meghámozott almákat lereszeljük. A lereszelt almát kinyomkodjuk, és az így kapott almalét felfőzzük a pudingporral, a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Ha kész, a szegfűszegeket kiszedjük belőle. Ebbe keverjük bele a lereszelt és kinyomkodott almát.
  3. A tésztá két részre osztjuk. Kinyújtjuk, és az egyik lapot egy kivajazott, kilisztezett tepsibe fektetjük. Megszórjuk zsemlemorzsával és rákanalazzuk az almás tölteléket. Erre helyezzük a másik kinyújtott lapot. A tetejét villával megszurkáljuk, és megkenjük tojássárgájával.
  4. Előmelegített sütőben, nagyjából 40 perc alatt készre sül. Ha kicsit kihűlt szeleteljük és porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x30x4 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 644
elküldve: 23
receptkönyvben: 338
elkészítve: 13/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Kingus

Mióta szakács: 2012.08.01.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Almás pite apu kedvéért, almás pite, almás sütemény

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gopher
Gopher Wed, 2014-02-05 08:38

Nagyon finom lett, egy picit vékony a tésztája, de szerintem jobb mint az anyukámé!!! :) :)

theodelinda
Kingus / theodelinda Wed, 2014-02-05 18:36

Igen, ez valóban egy olyan recept, ahol a tészta vékonyabb :) ! Nagyon örülök, hogy ízlett :) ! További jó sütögetést!! Kinga

Annakitti
Annakitti Wed, 2013-08-21 10:47

Csudifinom, az egész családomnak nagyon ízlik! Szuper recept! :)

theodelinda
Kingus / theodelinda Wed, 2013-08-21 20:13

Köszi szépen, aranyos vagy! Örülök, hogy ízlett a süti :) ! További jó sütögetést :) ! Kinga

Kata58
Kata58 Sat, 2012-09-22 09:48

Ma kiprobálom a receptedet, csak annyi változtatással, hogy teszek rá egy kevés őrőlt diót, mert apu úgy szereti....

Kata58
Kata58 Fri, 2012-10-05 18:02

Remek lett! Annyira, hogy azóta mégegyszer kellett sütnöm! Sőt a kisfiam életében először vitt tizorait magával az iskolába...

theodelinda
Kingus / theodelinda Sun, 2012-08-12 12:04

Nagyon finom a pudingos változat, tényleg megéri kipróbálni :)!! Igen, tudom, hogy a linzer tésztáknál nem szükséges kivajazni a tepsit, nyugodtan elhagyható ennél is. Én azért szoktam mégis, mert eléggé rosszul sütő tűzhelyünk van. Elég gyorsan odaég a tepsihez a tészta benne. Szóval ez inkább csak egy kis plusz biztosíték :):)!!!

joss71
joss71 / joss71 Sun, 2012-08-12 11:08

Érdekes lehet a pudingos változat,mindenképp kipróbálom.Csak egy apró észrevétel:a tészta hasonlít a linzer tésztához,ehhez viszont felesleges vajazni a tepsit, a tészta tartalmaz annyi zsíradékot,hogy ez elhagyható legyen.

1001
vaj 25 dkg
finomliszt 40 dkg
cukor 12 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
citrom aroma 5 ml
tejföl 2 ek
tojássárgája 1 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
alma 1 kg
cukor 7 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
szegfűszeg 6 db
fahéj 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek