Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite - kis extrákkal

Almás pite - kis extrákkal
Almás pite - kis extrákkal
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dió hiányában mandulát használtam, és került a tetejére is......:-) Az alma-mazsola finom puhasága a süti tetején aranybarnára pirult, kellemesen ropogós mandulapehely együttesével, és az a finom, ilyenkor megszokott fahéjas illat....!  Az "ügyesen"-t a leírásban megértjük, ha odaérünk az elkészítésben. Amolyan pepecselés az csak, de kell!  :-))) Az almát még véletlenül sem szabad megpárolni, éppen elég szegénynek az a sütőben eltöltött 30 perc!!!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A tésztához a liszthez adjuk a sütőport és a sót, kissé elkeverjük, majd a vajat, amit elmorzsolunk a liszttel. A tejföllel gyors mozdulatokkal összeállítjuk. 

  2. Lemérjük a tésztát, és kettő egyforma darabba vágjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és sütőpapírral beborított tepsibe fektetjük.

  3. Ezután az almákat megmossuk, kettőbe vágjuk, magházukat kivágjuk, és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Ha ügyesen csináljuk, reszelés közben a kezünkben marad egyben a héja, így nem kellett megtisztítani. :-)

  4. Hozzáadjuk a fahéjat, a házi vaniliás cukrot, és a mazsolát  (ami, ha netán kemény volt előtte, forró vízbe beáztattunk, majd használat előtt leitattuk róla a vizet). Összekeverjük.

  5. A mandulapehelyből egy vékony réteget darálunk a tésztára. Az almát rásimítjuk a tésztára.

  6. Kinyújtjuk a második tésztalapot is, és ezzel befedjük.

  7. Kissé felverjük a tojást, megkenjük vele a tészta tetejét. Villával több helyen megszúrkáljuk, egészen az alsó lap aljáig! Rászórjuk a mandulapelyhet, majd ezt újból, ügyesen :-) megkenegetjük a tojással. 

  8. Előmelegített 180 °C-os sütőben, kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük. 


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 444
elküldve: 3
receptkönyvben: 97
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mandulapelyhes almás pite, mazsolás almás pite, fahéjas almás pite

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lillena
Lillena Sun, 2012-10-28 08:12

Pont azon gondolkodtam, mit kellene kezdeni a fonnyadozó almákkal. Ez a süti az illatozó fahéjjal a megfelelő választás erre a pocsék esős időre. Köszönöm!

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2012-10-28 22:17

Szegény almák! Ilyen sorsra jutottak :-)))

Remélem ízlett a pitéd?

Üdv: Vici

447
finomliszt 300 g
vaj 150 g
tejföl 2 ek
sütőpor 1 kk
1 csipet
alma 1200 g
mazsola 1 marék
mandulapehely 50 g
fahéj 1 tk
vaníliás cukor 1 ek
mandulapehely 50 g
tojás 1 db