Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite Linocska konyhájából

Almás pite Linocska konyhájából
Almás pite Linocska konyhájából
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna egy hagyományos és finom almás pitét sütni. A dédnagymamán szakácskönyvében találtam rá. A jó, hogy nem csak almával lehet megtölteni. Próbáltam már kifli formára sütve diós-lekváros töltelékkel. Túróval és meggyel is nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót egy nagy tálban összegyúrjuk, majd 10-15 percig pihentetni hagyjuk.
  2. Az almát megpucoljuk és lereszeljük (lehet nagy lyukú reszelőn is), a cukorral és a fahéjjal takarékon 10-15 percig pároljuk. Cukor csak akkor kell bele, ha az alma savanyú. Kicsit ki kell hűteni.
  3. A tésztát kettévesszük. Az egyik felét kb. 1 cm-re kinyújtva a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tölteléket rátesszük. A tészta másik felét a tetejére rakjuk.
  4. 1 tojással megkenjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 25 754
elküldve: 25
receptkönyvben: 392
elkészítve: 33/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Linocska

Mióta szakács: 2012.06.26.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nagyi almás pite, almás süti, édes pite almával

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Meskata
Meskata Sun, 2016-06-12 20:42

Üdvözletem!
Szeretném én is megköszönni ezt a SZUPER receptet.Életem első almás pitéjének fogtam neki (sok éves nekifutás után),ezen recept alapján...és azt kell mondanom-bár nem vagyok egy konyhatündér- de ez valami fantasztikusan finom! Gyermekkorom ízeit, nagymamám süteményét idézi 100%-osan. Tökéletes, úgy ahogy van! Isteni melegen,másnap, bármikor...nem lehet betelni vele.Hálásan köszönöm hogy átadhatom ezt az én gyermekemnek is. :) Viszont nálunk duplázni kell az adagot,ami azt hiszem mindent elárul.

Linocska78
Linocska / Linocska78 Sun, 2016-06-12 20:57

Kedves Meskata! Örülök hogy ilyen jól sikerült! A recept egy nagyon régi szakácskönyvből való, még a dédnagymamámé volt. Az 50-es évekből való de a mai napig ha finom süli kell ezt veszem elő :)

eragal
eragal / eragal Sun, 2016-06-05 14:02

Szuper recept! Már több mint egy éve, ha almás pite készül nálam, akkor az EZ! Nem sok a tészta és ha sokszor csinálja az ember, akkor egyre gyorsabban megy az alma pucolása és reszelése is. Tessék gyakorolni! ;) Úgyis mindig elfogy.

EstaSizta
EstaSizta Sun, 2015-03-22 08:40

Kedves Linocska!
Te hogy csinalod meg ezt 20p. alatt? Superwoman vagy? :)
Lehet, hagy en vagyok nagyon kezdo, de nekem 2 oraig tart.
CSak a 2 kg almat megpucolni es lereszelni majdnem 1 ora....
Te hogy csinalod, de tenyleg?! Adhana nemi tanacsot! ;)
Koszi

zsoltesviki
zsoltésviki / zsoltesviki Tue, 2014-10-21 12:49

Szerintem rengeteg a 60dkg liszt, főleg ehhez a tepsimérethez. Én ehhez a mérethez 40 dkg használtam. De úgy már jó...Így is bőven van vastagsága a tésztának

Linocska78
Linocska / Linocska78 Tue, 2014-10-21 18:11

semmi sincs kőbe vésve :) nálunk is marad ki nyers tészta de mindig van rá jelentkező :) így a kislányom is csinál magának belőle valamit amit aztán kisütünk :)

Chrissie
Chrissie Sat, 2012-12-01 11:59

Eletem elso almaspiteje.. Nagyon finom lett!! Koszonom a receptet! :)

Linocska78
Linocska / Linocska78 Mon, 2012-07-02 20:08

Szia Csipet 2008!
A képen látható 35x26-os tepsiben készült és jó 2 kg almából. De csináltam már torta formában és abban a tepsiben, amit a sütőhöz adnak alapból. Akkor kicsit kevesebb ideig kell sütni mert vékonyabb a tészta.

852
finomliszt 60 dkg
cukor 15 dkg
margarin 15 dkg
tejföl 2 dl
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
alma 1.5 kg
fahéj 2 kk
cukor 1 ek