Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite RituCicu konyhájából

Almás pite RituCicu konyhájából
Almás pite RituCicu konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető, egyszerű sütemény, és még olcsó is. Napokig puha marad dobozban tárolva.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Töltelékhez

  • 10 közepes db alma
  • fahéj ízlés szerint
  • 5 púpozott ek porcukor (díszítésnek a tetejére)

ajánlat

Az almás töltelékre önthetünk egy kis rumot, vagy ízlés szerint egyéb ízes nedűt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a tojásokat és az 1 bögre olajat.
  2. Az egészet jól eldolgozzuk, és amíg elkészítjük az almát, hűvös helyen pihentetjük letakarva.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük, levét kissé kinyomjuk, de azért ne legyen túl száraz.
  5. A tésztát két cipóra választjuk, majd kinyújtuk őket.
  6. Kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk egy kb. 30*30 cm-es tepsit.
  7. A tésztát beletesszük a tepsibe, majd ráhalmozzuk az almát, megszórhatjuk fahéjjal ízlés szerint.
  8. Befedjük a másik tésztalappal. Mindenhol alaposan megszurkáljuk villával.
  9. Kb. 190 fokon sütjük, amíg aranybarna nem lesz, kb. 35-40 perc alatt. (A sütési idő második felében a tészta tetejére ráborítottam egy sütőpapírt, nehogy megégjen a teteje.)
  10. Ha kihűlt, rombusz formában szeleteljük, megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30*30 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 654
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

RituCicu

Mióta szakács: 2013.12.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Almás keceli, almás pite, fahéjas almás, almás lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1368
finomliszt 2 bögre
sütőpor 1 csomag
cukor 1 bögre
tojás 4 db
napraforgó olaj 2.5 dl
alma 10 közepes db
fahéj 0 ízlés szerint
porcukor 5 púpozott ek