Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite Smaragd konyhájából

Almás pite Smaragd konyhájából
Almás pite Smaragd konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Illatozó almákból készült ez a pite. Beárasztotta az egész lakást. Nagyon ízlett a családnak. El is fogyott mind.

hozzávalók / 6 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. Egy tálba szitájuk a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, cukrot, citromhéjt, 2 tojást, zsírt és a cukros-vizes tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát, és pihenni hagyjuk, míg elkészítjük a tölteléket.
  2. A tésztát kétfelé osztjuk. Vékonyan kizsírozzuk a tepsit. Meglisztezett sodródeszkán kinyújtjuk a tepsink formájára, és a sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük.
  3. Megszurkáljuk villával a tésztát. Megkenjük a lekvár fél adagjával, és ráhalmozzuk az almát. A megmaradt másik fél adag lekvárt rákanalazzuk. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráborítjuk töltelékre. Megszurkáljuk villával, és egész felvert tojással megkenjük.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük, majd 30 percig 180 fokon pirosra sütjük (sütőtől függően). Tepsiben hagyjuk kihűlni, és hidegen felkockázva tálaljuk. Tetejét megszórjuk porcukorral vagy vaníliás cukorral.

töltelék

  1. Alaposan megmosott almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a fahéjat, vaníliás cukrot, porcukrot, és fazékba téve kiforraljuk a levét.
  2. Majd lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a citrom és narancs héját. Hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 793
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás lepény, kelt almatöltelékes pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

758
finomliszt 50 dkg
tojás 3 db
friss élesztő 3 dkg
tej 1 dl
víz 1 dl
sertészsír 3 ek
porcukor 3 ek
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
alma 2 kg
porcukor 3 ek
fahéj 2 teáskanál
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
sárgabaracklekvár 300 g