Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite vaníliapudinggal

Almás pite vaníliapudinggal
Almás pite vaníliapudinggal
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, omlós tésztájú, és a pudingtól különleges a tölteléke.

hozzávalók / 4 adag

Töltelék

Tészta

Formához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, és a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk. Amíg hűvös helyen pihen, elkészítjük a tölteléket.
  2. Töltelékhez az almát meghámozunk, és nagy lyukú reszelőn megreszeljük, majd a levét kinyomjuk. 
  3. Közben a pudingot elkészítjük, a kétféle cukorral és a 3 dl almalével (kinyomott almalé). Ha felfőztük a tűzről levesszük, és belekeverjük az almát, hűlni hagyjuk. Fahéjjal ízesíthetjük.
  4. Egy 26 cm átmérőjű pite formát vajjal kikenünk és morzsával megszórjuk.
  5. A tészta 2/3-ad részét kerek lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a formánkat, kevés morzsát szórunk bele, villával megszurkáljuk, majd belesimítjuk a tölteléket.
  6. A maradék tésztánkkal berácsozzuk a tetejét.
  7. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig, a sütőből kivéve teljesen kihűtjük, csak azután szeleteljük fel.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 82
össznézettség: 27 023
elküldve: 5
receptkönyvben: 236
elkészítve: 25/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos almás pite, vaníliapudingos almatöltelékes pite, rácsos vajas pite almatöltelékkel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kata78
Kata78 Tue, 2019-04-23 07:31

Kedves Katharosz!
Nagyon finom ez a pite! Kétszer kellett elkészítenem 1 nap alatt! Köszi a receptet!
Üdv.: Kata

auskas
auskas Mon, 2018-03-12 15:48

Kedves Katharosz! Nagyszerű a recept! Nagyon finom lett :) Egy kicsit változtattam a hozzávalókon. Búzadarát tettem a töltelékbe, mert nem volt itthon pudingpor.

Katiecica
Katiecica Tue, 2018-01-09 06:52

Kedves Katharosz!
Tegnap elkészítettem, langyosan muszáj volt felvágnom. Isteni finom lett! :)

Dree
Dree Tue, 2017-10-24 08:44

Kedves Katharosz! Elkészítettem, és nagyon finom lett! Köszönöm! :)

Tulipan87
Tulipan87 Thu, 2014-02-27 17:55

Kedves Katharosz!
Szuper a recept, nagyon finom lett! Én idő hiányában annyit módosítottam rajta, hogy a reszelt almát kifacsarás nélkül összekevertem a többi hozzávalóval, a pudingporral, de szerintem teljesen jó lett, nem érzem, hogy eláztatta volna a tésztát!
Köszönöm a receptet!

Szonata
Szonata Tue, 2014-02-25 13:27

Kedves Katharosz!
Ez a pite valami fantasztikus! A férjem még langyosan majdnem a felét megette! :) Köszönöm a receptet!
Üdv: Szonata

1028
alma 1 kg
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
almalé 3 dl
finomliszt 30 dkg
margarin 18.5 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
sütőpor 9 g
tejföl 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek