Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-pórés csirkemellfilé tejszínes öntettel átsütve

Almás-pórés csirkemellfilé tejszínes öntettel átsütve
Almás-pórés csirkemellfilé tejszínes öntettel átsütve
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy német főzős oldalon talált recept alapján készült. Nagyon sok alma termett, és szerettem volna főzésre is felhasználni, nem csak almás sütikhez. Nagyon finomra sikerült, a róla készült fotó sajnos kevésbé! :) Ettől függetlenül bátran ajánlom ezt a picit pikáns és kellemes ízű étket.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Jól illik hozzá egy jól behűtött Cidre /pezsgős almabor/.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfiléket középen vágjuk ketté, így vastagabb csíkokat kapunk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A szalonnát vágjuk fel kockákra, és süssük meg fehéredésig. Ekkor adjuk hozzá a filéket, és fakanállal, állandó keverés közben süssük meg zsemleszínűre. Szalonnástól borítsuk ki egy tányérra.
  3. Karikázzuk fel a póréhagymát, az almát héjastól nagyon vékony cikkelyekre vágjuk. A fokhagymát kockákra.
  4. A maradék zsírhoz a vajat hozzáadjuk, és szintén állandó kevergetés közben megpároljuk az almát és a pórét. A végén tesszük bele a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk egy kis cukorral.
  5. A mustárt és a tejszínt kikeverjük, szükség szerint sózzuk-borsozzuk.
  6. Egy tűzálló edény közepére halmozzuk a csirkeszeleteket, és körberakjuk a párolt almás póréval. A húsra ráöntjük a mustáros tejszínt, és előmelegített sütőbe toljuk, ca. 25 percre.
  7. Párolt rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 703
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes almás csirkemell, almás-póréhagymás csirkemell tejszínes szószban, tejszínes csirkemell almával és póréhagymával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Picimó
Picimó Sat, 2015-03-21 14:48

Nekem nagyon bejön, biztosan fogom még készíteni máskor is. Picit több szalonnával, és 20%-os főzőtejszínnel készítettem, rizzsel tálaltam.

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-10-13 15:10

Nagyon szivesen, örülök, hogy izlett! Sajnos a kep nem sikeres, valami nem stimmelt a gepemmel, es mire beallitottam, addigra elfogyott!... :)

Üdv: Marti

meacska
meacska Sun, 2014-10-12 19:15

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett, jó kis őszi-téli vacsora :)

632
csirkemell filé 40 dkg
mangalica szalonna 2 dkg
vaj 1 ek
póréhagyma 1 közepes db
alma 2 közepes db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
dijoni mustár 2 teáskanál
habtejszín 1 dl
barna cukor 1 csapott ek
fokhagyma 1 gerezd