Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás puding Tésztásfül konyhájából

Almás puding Tésztásfül konyhájából
Almás puding Tésztásfül konyhájából
18 perc / előkészület: 10 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepekre, vasárnapi desszertnek. Szeretjük. Az alma csak vitamin benne. Édesség!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Házi krémest is szoktam használni, azzal finomabb, de drágább is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a vajjal feltesszük melegíteni, amikor forr, azonnal beletesszük az igen vékonyra szeletelt almákat. Gyorsan keverve csak megdinszteljük az almaszeletkéket. Egy picit karamellizáljuk.
  2. Lehúzzuk a tűzről, és lassan a tejjel kikevert pudingport hozzáöntjük. Állandó keverés mellett felfőzzük. Beleszórjuk a mézeskalács fűszert.
  3. A langyos almás pudingot poharakba szedjük. A hűtőbe tesszük.
  4. Tejszínhabbal, kis fahéjjal díszítjük, tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 062
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás puding, almás krémes, almás desszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

258
alma 4 közepes db
cukor 4 ek
vaj 10 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 6 dl
mézeskalács fűszerkeverék 1 csipet
fahéj 1 kávéskanál
tejszínhab 8 ek