Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-pudingos batyu

Almás-pudingos batyu
Almás-pudingos batyu
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok évvel ezelőtt Benke Laci bácsi egyik főzőműsorában láttam ezt a receptet. Nagyon finom, ezért időről időre mindig elkészítem a családnak...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként előkészítjük a süti "belsejét": meghámozzuk és felkockázzuk az almákat, egy külön tálban összekeverjük a fahéjat a porcukorral, illetve megfőzzük a vaníliás pudingot (4 dl tej és 4 ek cukor hozzáadásával).
  2. A leveles vajas tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk.
  3. Minden négyzetre egy kis pudingot halmozunk, rászórunk egy kis vagdalt diót, tetejére pedig egy-egy almakockát helyezünk, melyet megszórunk a fahéjas porcukorral. 
  4. A négyzetek sarkait átlósan áthajtjuk, és szegfűszeggel összefogjuk a közepét. 
  5. Előmelegített sütőben megsütjük, majd vaníliás porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 526
elküldve: 1
receptkönyvben: 144
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Saron

Mióta szakács: 2012.02.28.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

alma pongyolában, almás táska, pudingos táska

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kispanda70
kispanda70 / kispanda70 Thu, 2012-10-04 22:04

Kipróbáltam a receptet, de én külön vaníliapudingos és fahéjas almásat sütöttem. Hát mit mondjak isteni lett! Valósággal etette magát.Csak egyszerűen összefogtam a tészta négy csücskét,de így sem nyíltak szét. Szegfűszeget nem használtam, nem szeretjük sem az illatát sem az ízét. Köszönet a receptért.

539
leveles tészta 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
cukor 4 ek
dió 5 dkg
alma 2 db
fahéj 0 ízlés szerint
porcukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
szegfűszeg 20 db