Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-pudingos párna

Almás-pudingos párna
Almás-pudingos párna
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly az egyik diszkont üzletben akciósan adtak egyfajta péksütit, amiből hoztak a kislányomék. A pudingos-almás párna volt az, ami nagyon ízlett a lányomnak. Gondoltam, akkor ma sütök egy adagot házilag. Lássuk! Kb. 1 óra alatt megvan, mindössze a leveles tésztát kellett kivennem előtte 2 órával. Ekkor érdemes a tölteléket is elkészíteni, hogy kihűljön rendesen. Reggelire, vacsorára is kiváló, vagy egy tartalmas leves után ebédre.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A pudinghoz

Az almatöltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

 

  1. A töltelék elkészítésével kezdünk. Az almákat meghámozzuk, kockázzuk. Magas falú serpenyőben vagy lábasban 2 ek cukrot halványra karamellizálunk, és rádobjuk az almát. Ha nem enged elég levet az alma, és szükséges, akkor fél dl vizet is öntünk rá. 
  2. Ízesítjük őrölt fahéjjal, és szegfűszeggel és puhára pároljuk. Mikor kész, hozzácsavarjuk fél citrom levét s botmixerrel pépesítjük, vagy ha nem akarunk zajongani, akkor krumplinyomóval összenyomjuk.
  3. A pudingport kikeverjük a tejjel és a cukorral, megfőzzük, kihűtjük.
  4. Előmelegítjük a sütőt, s míg előmelegszik, addig összerakjuk a sütit. 
  5. A felengedett vajas leveles tésztát kb. késél vastagságúra nyújtjuk. Téglalapokat vágunk, melyek mérete 9x11 cm -es legyen. A felvert tojással bekenjük a téglalap szélét. A téglalapot szemre megfelezzük és a jobb oldali félre, a tojásos kereten belül rakunk a pudingból, majd rá az almapépből. Bátran halmozzunk a töltelékből, mert kicsit töppedni fog a sütés során. A bal oldali felen, szintén a tojásos kereten belül, ejtünk 3 vagy 4 ferde metszést a késsel, hogy a gőz távozni tudjon majd. A tojás a téglalapunk szélén kvázi ragasztóként működik. A bal oldali felet ráhajtjuk a jobb oldalira, és a széleket lenyomkodjuk. Tepsire tesszük a sütit, és megkenjük tojással. 
  6. Az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük, közben élvezzük a finom fahéjas alma illatot. 
  7. Végül porcukorral meghintjük, tejcsivel kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 683
elküldve: 7
receptkönyvben: 299
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: édes leveles
hasonló kategóriák: briós, hamburger-buci, zsemle, kifli, buci, bagel, pita, croissant, perec, burek

egyéb elnevezések

almás-pudingos táska, pudingos táska almával, almás-vaníliapudingos batyu

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ammesz
Ammesz / Ammesz Wed, 2016-11-09 13:25

Kedves Olga! A napokban elkészítettem a sütit, isteni lett! Mondanom sem kell, pillanatok alatt elfogyott! Nagyon köszönöm a receptet, rendszeresen meg fogom sütni a jövőben az biztos :)
Üdv,
Ammesz

fnbetti
fnbetti / fnbetti Tue, 2014-04-08 10:22

Szia Olga!

Már elkészítettem egyszer a párnácskát és elmondhatatlan nagy sikere volt a családban, eszméletlenül ízlett mindenkinek!!
Úgyhogy ma megkaptam a 3.5 éves kisfiamtól, hogy ő ezt kéri ma ebédre :) ....szóval leveles tészta a fagyóból ki....
Köszönöm neked, hogy megosztottad velünk ezt a finomságot!!
Bea

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2012-10-16 15:53

Kedves Olga! Valoszinileg igazad lehet, nem fogom osszekeverni. Koszonom hogy valaszoltal.
Udv. Veronika

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2012-10-13 15:54

Finom lehet! Elmentettem. Nem tudom, hogy milyen lenne ha a ketfajta kihult tolteleket osszekevernem es ugy tennem a tesztara? Gondolod, hogy ugy is ugyanolyan jo lenne? Talan egyszerubb. Koszi a receptet. Udv. Veronika

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Tue, 2012-10-16 14:00

Kedves Veronika!
Lehet kísérletezni :).Próbáld meg úgy,hogy összekevered a kétféle tölteléket. De szerintem teljesen kihűlt állapotban kavard őket össze. Nem tudom,hogy a puding nem fog e így "elveszni", talán kevésbé lesz érzékelhető összekeverve az almával.
Üdv. Olga

498
leveles tészta 500 g
tojás 1 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 3 ek
alma 80 dkg
cukor 2 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint