Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-pudingos sütemény

Almás-pudingos sütemény
Almás-pudingos sütemény
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami nagyon finomat és kicsit gejl-t akartam enni. A régi receptek között durkálva találtam meg ezt a süteményt. Igazából csak egy kis cetlire volt lejegyezve valamikor régen, még neve sincs. Illetve lehet, hogy van neve, de én csak mennyei almásnak hívom, mert nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

ajánlat

Mivel a süti elég édes és laktató, ezért kis kockákra vágjuk, amikor tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészületként az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A gáztepsibe sütőpapírt teszünk, melyet enyhén megvajazunk. Erre rakosgajtuk a felszeletelt almákat. Az alma vastagsága kb. 1-1,5 cm legyen.
  2. A 10 tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk az előre összekevert sütőporos-bikarbónás lisztet. A keverékbe óvatosan belevegyítjük a tojásfehérjék felvert habját, majd az így kapott keveréket kettéválasztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, majd ezt egyenletesen az almákra simítjuk.
  3. Amikor ezzel megvagyunk, akkor minderre rásimítjuk a "fehéren" maradt masszát,  majd (tűpróbáig) sütjük.
  4. Míg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. Ehhez a pudingpor elkeverjük a tejjel, és megfőzzük. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadjuk, és simára elegyítjük.
  5. Amikor a tészta már kellőképen kihűlt, rásimítjuk a vajas-pudingos krémet, és elkészítjük a csokimázat. A végén ezzel díszítjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x30 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 828
elküldve: 1
receptkönyvben: 131
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás sütemény, almás-pudingos szelet, kakaós-pudingos sütemény almával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

debmo
Debmo / debmo Fri, 2011-04-15 07:40

Jelentem próbáltam javítani a receptet, de egyszerűen nem hagyja. Tehát a fehérje is kell a tésztába.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2011-04-15 13:57

Kedves Debmo, írj nekünk az info@nosalty.hu-ra, hogy mit kell kijavítanunk és kész is :) Várjuk a levelet! Szép napot! :)

debmo
Debmo / debmo Fri, 2011-04-15 07:38

Kedves Cilinke!
A sütemény közepe a "fantasztikus" fényviszonyok miatt tűnik bordónak, egyébként kakaóbarna. De ha te szeretnél egy kis színt vinni bele, akkor a barna részbe csak egy kanál kakaót tegyél és bordó vagy piros ételszínezőt. Akkor valóban bordó vagy piros lesz a sütid közepe:). Remélem ízleni fog, ha gondolod majd írd meg milyen lett.

cilinke-56
cilinke-56 Thu, 2011-04-14 13:53

Kedves Debmo ! Nagyon gusztának néz ki ! Gratula ! Szivesen elkészíteném egyszer ! Légyszives írd már meg,hogy mitől bordó a süti közepe . Előre is köszi a választ !

debmo
Debmo / debmo Thu, 2011-04-14 12:37

Jujj, dehogynem! Köszi a megjegyzést, javítottam a receptet. Természetesen a szokásos módon a lisztes-tojássárgás keverékbe kell beleforgatni a felvert tojásfehérjét. Még egyszer köszi, hogy szóltál.

1177
tojás 10 db
porcukor 25 dkg
víz 3 ek
finomliszt 26 dkg
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 kk
cukrozatlan kakaópor 2 ek
alma 4 nagy db
margarin 20 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
porcukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
víz 3 ek
vaj 10 dkg