Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-pudingos szelet Medea konyhájából

Almás-pudingos szelet Medea konyhájából
Almás-pudingos szelet Medea konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idén nagyon finom ízű almákat lehet kapni, ezért mindig van belőle bőven itthon. Persze, nem csak nyersen fogyasztjuk, de sütibe is szívesen felhasználom.:-)
A szokásos almás pite helyett most ez a pudingos, krémesebb változat született.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Almás töltelék

Puding

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a citrom héját, és kemény habot verünk belőle.
  2. A liszthez hozzákeverjük a fahéjat és a sütőport, majd a tojássárgás masszához adjuk. A felvert fehérjét óvatosan hozzádolgozzuk a lisztes keverékhez, ügyelve, hogy ne törjük mag a habot.
  3. Előmelegített 175 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. (Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy a tészta átsült, alkalmazzunk tűpróbát.)

Almás töltelék

  1. Az almás réteghez a megmosott és felkockázott almát teflon serpenyőben vajon megfuttatjuk. Hozzárakjuk a fahéjat, a gyömbérport, és rácsorgatjuk a mézet. 10 percig fedő alatt pároljuk (néha rázogassuk meg az edényt, hogy a fűszeres mézes máz mindenhol érje az almát).

Puding

  1. Közben elkészítjük a pudingot a tasakon leírtak szerint. Amikor a puding még nem sűrűsödött be teljesen, rumaromával ízestjük. Közben a lapzselatint vízben áztatjuk. Amikor a puding elkészül, a lapokat kinyomkodjuk és hozzákeverjük. Ez biztosítja majd a sütemény jól szeletelhető állagát.
  2. Utolsó lépésként összeállítjuk a sütit. A megsült és kihűlt tészta tetejére adagoljuk az almát, majd egyenletesen elsimítjuk rajta a pudingot. Pár órát a hűtőben hagyjuk összeállni, majd tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 052
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos almáspite, almás-pudingos sütemény, almás süti tejszínes pudinggal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2014-09-18 22:03

Én is eltettem,tetszik nagyon! Nekem is rengeteg almám van itthon,de már almás pite nem kell nekik, így elkészítem majd ezt a változatot.
Köszönet érte!!
Üdvözlettel,helena26

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2014-09-18 16:07

Kedves Medea,

köszönettel eltettem a receptedet - nagyon megtetszett!

Üdv: Marti

medea_89
medea / medea_89 Fri, 2014-09-19 08:17

Szia Marti,
Nagyon örülök, remélem, ha elkészíted ízleni is fog! :)
Szép napot! Medea

233
tojás 3 db
porcukor 7 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
sütőpor 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
teljes kiőrlésű liszt 8 dkg
alma 3 közepes db
méz 2 ek
fahéj 2 kávéskanál
vaj 2 dkg
gyömbérpor 1 késhegynyi
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
cukor 2 ek
rumaroma 3 ml
lapzselatin 2 db