Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás púpos

Almás púpos
Almás púpos
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hóvégi éléskamra ürítés eredménye, őszi-téli hangulatban egy kis manna a gyomornak. Könnyű desszert vagy csak magában nyalánkság.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Alapnak piskóta is remek lehet, sima vagy akár kakaós is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, kb. fél centis darabkákra felkockázzuk, és felöntjük vízzel (épp, hogy ellepje).
  2. Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd összerottyantjuk kb. 5 perc alatt közepes lángon.
  3. A pudingot a csomagolás szerint elkészítjük. Amíg hűl, a kalácsot kis darabokra vagy a formánknak megfelelő méretűre vágjuk.
  4. Hideg vízzel kiöblített tálkába vagy formába rétegezzük: az aljára néhány evőkanál alma, rá a puding, majd a tetejére a kalács. Mivel a végén kiborítjuk, ügyeljünk rá, hogy a kalácsos rész ne legyen túl hepehupás, nehogy felboruljon!
  5. Hűtőszekrényben kb. 1 órát hűtjük, majd kiborítva tálaljuk, ízlés szerint tejszínhabbal, maradék almakompóttal díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 935
elküldve: 0
receptkönyvben: 141
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

swed

Mióta szakács: 2008.12.01.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás vaníliapuding kalácson, pudingos kalácsguba

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Flegmahcunih
Riel / Flegmahcunih Fri, 2014-05-02 23:42

Szia
Szerinted ha a kalácsot szikkadt kenyérre cserélem és több cukrot rakok hozzá okozhat bármi galibát? :)

swed
swed / swed Wed, 2010-11-10 00:38

Kedves Andulmandul! A szikkadt kalács lényegében nem friss :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-09 22:53

szia, milyen az a szikkadt kalacs? szeretnem kiproblani a recepted, mert jol nez ki, nagyon guszta.
koszi a valaszod

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2010-11-09 17:04

Kedves Swed!
Nagyon jól sikerült az az éléskamra ürítés! A sütid kinézeténél jobban már csak a neve tetszik! Nagyon ötletes az egész.
Üdv: Fahéj

swed
swed / swed Wed, 2010-11-10 00:40

Kedves Fahéj! (klassz név:)) köszönöm, és a legjobb az egészben h. finom is! már tesztelés alatt van a csokipudingos-meggyes változat is...;)

442
kalács 20 dkg
alma 4 közepes db
cukor 4 ek
fahéj 1 ek
tej 0.5 l
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 1 ek