Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás rácsos

Almás rácsos
Almás rácsos
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom nagy kedvence ez a süti. Ha valami gyors süteményre vágytunk, édesanyám mindig ezt készítette. Most én csinálom, mert bármilyen alkalomra nagyon szereti a család.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. A tészta minden hozzávalóját egy nagy tálba rakjuk, és kezdődhet a gyúrás. Ha nagyon nem akar összeállni, egy pár csepp tejet lehet beletenni. Akkor jó a tészta, ha nem ragad a tál aljához.
  2. A tésztát két azonos részre osztjuk. Az egyik felét a tepsi méretére nyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Nekem olyan 5 mm vastag lesz.
  3. Majd megszórjuk zsemlemorzsával annyira, hogy fedje a tésztát. Ez fogja felszívni az alma felesleges levét.
  4. Egyenletesen elosztjuk rajta tölteléket.
  5. A tészta másik feléből " kígyókat" sodrunk, és szép négyzetrácsosan az alma tetejére rakjuk. Egy picit a keresztpontoknál megnyomkodjuk, hogy szépen összesüljenek. Nem kell lekenni, mehet a 180 fokra ( gáz 5-ös ) előmelegített sütőbe. Amikor szép aranybarna a teteje, akkor kész.

A töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Belekeverjük a fahéjat, a cukrot és a citrom levet. Mindenki annyit rak bele, amilyen a szájíze. (Szoktam fahéj nélkül is, mert van allergiás a családban, és nem tűnik fel a különbség.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x30 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 456
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

gicus

Mióta szakács: 2013.05.04.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás pite, rácsos almás, almás süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eszteruska
Eszteruska Mon, 2018-03-12 08:10

Szia Gicus! Köszönjük a receptet! Nagyon finom volt!!!! :D
Eleinte féltem az 1 bögre zsemlemorzsától, de nem érződött az íze külön, sőt ahogy megszívta magát az almalével, mintha egy plusz réteg lett volna!
Jelenleg nem ehetek tojást, de útifű maghéjjal helyettesítettem, és úgy is szépen összeállt a tészta.

581
finomliszt 30 dkg
margarin 15 dkg
cukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
alma 80 dkg
zsemlemorzsa 1 bögre
fahéj 1 kávéskanál
citromlé 2 ek
cukor 2 ek