Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás rakott kel

Almás rakott kel
Almás rakott kel
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először csak egy sima rakott kelkáposztát terveztem mára, de aztán almás lett. Meg fahéjas. Édes és sós, ne idegenkedjetek tőle, lássatok neki, hátha beleszerettek. ;)

Tipikus laktató egytálétel, nem igényel különösebb előkészületet, és túl nagy káosz sem lesz utána a konyhában.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb lábost félig engedünk sós vízzel, és feltesszük forrni. A hagymát felkockázzuk, a káposztát megmossuk, és felaprítjuk olyan tessék – lássék módon. Nem kell, hogy csíkok vagy szabályos kockák legyenek, csak úgy össze – vissza, na.
  2. Óvatosan a lobogó vízbe szórjuk a káposztát, és néhány perc alatt félpuhára főzzük. (Én csak a torzsáját szoktam kivágni, az ereket sosem.) Ha ezzel megvagyunk, leszűrjük, és félretesszük.
  3. A felhevített zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Közben megszórjuk a fűszerekkel (kivéve fahéj), és ha szükséges, egy kevés vizet öntünk alá, le ne égjen.
  4. Miután a hús is (fél)kész, fogunk egy nagyobb tálat, és abban összekeverjük a kelkáposztát, a húst és a 4 tojást, majd megszórjuk egy kevés fahéjjal, és beleaprítunk 2 kisebb idared almát. Nyugodtan sózzuk még meg egy kicsit.
  5. Óvatosan, de alaposan elkeverjük az egészet, hőálló tálba önjük, és meglocsoljuk az olajjal (lenmag-, szezámmag-, kókusz- vagy olívaolaj, tetszés szerint).
  6. Fóliával letakarjuk, és betoljuk a 180 Celsius fokra előmelegített sütőbe. (Fél óra után levettem a fóliát a tálról, légkeveréses fokozatra kapcsoltam a sütőt, és 10 percre visszaraktam, hogy a teteje szépen megpiruljon.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 624
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Palanett

Mióta szakács: 2016.05.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott kelkáposzta, káposztás-húsos egytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

524
darált sertéshús 50 dkg
kelkáposzta 1 kis fej
alma 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
tojás 4 db
2 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
borsikafű 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
víz 1 dl
lenmagolaj 50 ml
sertészsír 1 ek
fahéj 1 késhegynyi