Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-rebarbarás morzsa

Almás-rebarbarás morzsa
Almás-rebarbarás morzsa
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan mint az almás pite, csak gyorsabb elkészíteni és talán finomabb is. Kanadában népszerű desszert.

    Készíthetjük csak almával, vagy bogyós gyümölcsből, eperből vagy szájízünk szerint akár vegyesen (akkor talán több liszttel, hogy felszívja a sok nedvességet és ne legyen nagyon folyós, mert akkor eláztatja a morzsát a tetején).

    Szórhatunk a tetejére szeletelt mandulát vagy egyebet, de csak az utolsó 10 percben, nehogy megégjen.

      hozzávalók / 4 adag

      A töltelékhez

      A tetejéhez

      A tálaláshoz

      Szólj hozzá!

      elkészítés

      1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
      2. Az almát meghámozzuk és kockára vágjuk, a rebarbarát is feldaraboljuk.
      3. Összekeverjük a barna cukorral, vaníliával, liszttel. Egy tepsibe vagy sütőálló kerámia tálba öntjük, akkorába, hogy ne terüljön el benne nagyon, hanem 3-4 cm vastagsága legyen a rétegnek.
      4. A lisztet, barna cukrot, zabpelyhet összekeverjük. Beletesszük a vajat, majd az ujjunkkal elmorzsoljuk, de úgy, hogy borsónyi, illetve annál akár nagyobb göbök maradjanak benne.
      5. Rászórjuk a gyümölcs tetejére, és letakarás nélkül kb. 45 percig sütjük, illetve amíg kis színt kap a teteje, a töltelék pedig már puffog.
      6. Vaníliafagyival, kb. 30 perc állás után, még melegen tálaljuk.
        • sütési hőfok: 200°C
        • tepsi mérete: 20x20 cm
        • elkészítettem: 5 alkalommal

        statisztika

        beküldve:
        tegnapi nézettség: 0
        össznézettség: 6 693
        elküldve: 6
        receptkönyvben: 85
        elkészítve: 6/8
        Facebookon megjelent: -

        szakács

        Juli-fakanállal

        Mióta szakács: 2012.02.11.
        22 recept

        receptjellemzők

        konyha: amerikai
        mikor: mindig
        költség egy főre: olcsó receptek
        szakács elkészítette: ritkán készített receptek
        alkalom: Anyák napja, buli receptek
        szezon: bármikor
        kategória: édes süti
        nehézség: könnyű
        vegetáriánus: lakto vegetáriánus
        elkészítési idő: 30-60 perc
        kalória: magas
        adag: 4 főre
        diéta: tojásmentes
        fogás: desszert

        egyéb elnevezések

        Crumble, Crisp, rebarbarás morzsasüti

        Hozzászólások (2)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        leeva
        leeva Sat, 2014-09-20 13:53

        Ma ez volt ebéd utáni édességként. Nagyon finom lett, én a liszt egy részét helyettesítettem teljes kiőrlésű rozsliszttel és kevesebb cukrot tettem a tésztájába.
        köszönjük a receptet!

        935
        alma 3 db
        rebarbara 3 közepes szár
        barna cukor 100 g
        vanília kivonat 1 teáskanál
        finomliszt 1 evőkanál
        fahéj 1 kk
        finomliszt 200 g
        barna cukor 200 g
        zabpehely 150 g
        vaj 6 ek
        vanília fagylalt 16 dkg