Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás rétes DoGGma konyhájából

Almás rétes DoGGma konyhájából
Almás rétes DoGGma konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finomság egy barátom számára készült, mert ez a kedvence és megleptem vele. Sikere volt! :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Porcukorral, vanília sodóval, fagylalttal, különböző gyümölcsökkel nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, lereszeljük és egy kis lábosban feltesszük a tűzre a cukorral, vaníliás cukorral, egy kevés citromlével, a fél citrom hajával és fahéjjal. Addig főzzük, míg enyhén karamellizálódik, sűrűn kevergetve. Ha túl sok a leve, tehetünk bele egy kis zsemlemorzsát is, ami felszívja.
  2. Amíg az alma rotyog, begyújtjuk a sütőt és a tésztát is előkészítjük. 4 lapot használunk egy réteshez. Az alsó három lapot megkenjük olajjal, a legfelsőt nem kell.
  3. Enyhén megszórjuk zsemlemorzsával, majd szétterítjük a fele tölteléket a tésztán. A szélein kihagyunk 2-3 cm-t. Ha felkerült a töltelék, körbekenjük az olajjal a széleket.
  4. Előbb a széleit hajtjuk be és úgy tekerjük fel a tésztát, így biztosan nem szakad és folyik ki a végein a töltelék. Alulról feszesen, de nem annyira, feltekerjük, a tetejét is megkenjük, meg a tepsit is alatta, hogy le ne ragadjon. Elkészítjük a másik tekercset is ugyanígy, majd a sütőbe toljuk őket és aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 5 269
elküldve: 3
receptkönyvben: 28
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

DoGGma

Mióta szakács: 2010.04.02.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almatöltelékes rétes, fahéjas-almás rétes, rétes almával töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

245
réteslap 1 csomag
alma 5 közepes db
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 3 ek
zsemlemorzsa 3 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
olívaolaj 4 ek