Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás rizs curryvel

Almás rizs curryvel
Almás rizs curryvel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám egy régi receptkártyáján találtam rá erre a finom köretre. Ott az ázsiai ételek közé volt besorolva, bár szerintem inkább rizottó jellegű... ez persze mit sem változtat azon, hogy nagyon finom! Ha marad ki bármilyen alaplevem, ez a rizs az első választásom arra, hogy mit készíthetnék belőle.:) Erős, karakteres ízű étel, számomra fő fogásként is megállja a helyét. Gyorsan elkészül, mégsem mindennapi köret. Én japán rizsből készítettem, mivel mindenhez ezt használom, de más rövid szemű rizsből sem lehet rossz.... Ja, és még egy dolog, a curry elég jellegzetes ízű fűszer, aki nem biztos benne, hogy szereti-e, az kezdjen inkább egy igen-igen csapott evőkanálnyival.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A receptkártyán szerepelt ötletként, hogy a kihűlt rizst gépsonkába tekerve hidegtálakon is felhasználhatjuk. Kipróbáltam, úgy is finom, bár szerintem frissen, langyosan az igazi.:) Ehhez a mennyiséghez kb 10 szelet - nem túl vékonyra vágott- gépsonka kell.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és a vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a rizst, és üvegesre pirítjuk.
  2. Belekeverjük a curry port, rögtön utána pedig a fehérbort, amivel addig főzzük, míg az alkohol elpárolog. Ezután enyhén sózzuk, borsozzuk (aki nem szereti nagyon csípősen, a borsot ki is hagyhatja), majd felöntjük az alaplével. A lángot takarékra vesszük, és időnként megkeverve körülbelül 20 percig főzzük a rizst. Akkor jó, ha a rizs megfőtt, de még egy kicsit krémes állagú az étel.
  3. Mikor már majdnem kész a rizs, felaprítjuk a petrezselyem zöldjét, megpucoljuk az almákat, kimagozzuk és felkockázzuk őket (ízlés szerint, én kb. 1x1 cm-es darabokra vágom) Az almát meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
  4. A kész forró rizshez keverjük a petrezselymet és az almát. Sóval, borssal ízesítjük (ha szükséges). Jó étvágyat!:)
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 548
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica86

Mióta szakács: 2013.08.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás rizs, curry-s rizs, sárga rizs almával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tolnai99
tolnai99 Sun, 2016-11-06 11:52

Elkészítettem, ugyan én egy kicsit egyszerűbb változatot csináltam mert nem volt meg néhány hozzávaló, de nagyon finom lett és köszönöm szépen hogy megosztottad :)
Hanna

275
vaj 1 ek
fehér hagyma 1 kis fej
rizs 20 dkg
curry por 1 ek
fehérbor 30 ml
alaplé 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alma 2 közepes db
citromlé 1 tk
petrezselyem 3 ek