Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás rizsfelfújt

Almás rizsfelfújt
Almás rizsfelfújt
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy rizskoch változat.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tízóraira, uzsonnára, vagy tartalmasabb leves után.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben főzöm a rizst, míg meg nem dagad.
  2. Lehúzom a tűzről, rádobom a vajat, összekeverem, letakarom, hagyom hűlni.
  3. Míg a rizs hűl, meghámozom az almákat és nagyobb kockára vágom.
  4. Pár csepp citromlével és a cukorral kemény habbá verem a tojásfehérjéket, hozzáadom egyenként a sárgákat, őrölt fahéjjal szórom.
  5. Belekeverem a rizst és az almadarabokat.
  6. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm.
  7. Előmelegített sütőben lassan megsütöm.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 82 969
elküldve: 9
receptkönyvben: 894
elkészítve: 20/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Almás rizskoch, rizsfelfújt almával, rizskoch almával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jfodor
jfodor Wed, 2014-01-01 18:09

Megsütöttem, isteni finom, viszont a sütési idő nekem 160 fokon majnem a duplája volt!

Dotti
Dotti Fri, 2011-11-11 20:59

Még annyi lenne a kérdésem,Kedves beküldő...Hogy hány fokon ajánlott a sütése? Köszi a választ.

Dotti
Dotti Fri, 2011-11-11 20:48

Én még csak most fogommegcsinálni,izgatottan várom milyen lesz.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-26 14:43

Ma én is megcsináltam, igaz annyit változtattam rajta, hogy az alma helyett körte került bele. Hát ha még ettetek istenit akkor ez az!
Köszi a receptet :))))

ANDREA2000
ANDREA2000 Sun, 2010-04-04 22:47

Sziasztok! Tegnap elkészítettem. Jó volt, de az igazat megvallva, az én egyszerű rizskókom finomabb!

558
rizs 12 dkg
tej 5 dl
vaj 5 dkg
tojás 3 db
cukor 15 dkg
alma 4 db
fahéj 0 ízlés szerint