Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás rokfortos halrakottas római tálban

Almás rokfortos halrakottas római tálban
Almás rokfortos halrakottas római tálban
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapreceptet lányaim kedvéért fejlesztettem ki, Karácsonyra.
Több szempontnak kellett megfelelnie, ezek közül  - azon kívül, hogy finom legyen – a legfontosabb kettő az volt, hogy ne legyen benne hús (egyikük vegetárius), illetve, hogy ne hízlaljon (minden alapot nélkülöző, örök fogyókúrázók). Mit mondjak, egy álom főzni nekik...
L. nem csak a húst, a hagymát sem szereti. Az ízhatás kedvéért eltűri, de kipiszkálja és odaadja a húgának, aki persze boldogan befalja a potyaadagot. Így nálunk a Karácsony valóban a béke, és az önzetlen szeretet ünnepe :)

hozzávalók / 4 adag

A halrakottashoz

A fűszerezéshez

ajánlat

Amikor húsevőknek készítem, a rétegek közé pár szelet bacon-t is teszek, ettől még pikánsabb lesz.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis tálban összekutyuljuk a fűszerkeveréket.
  2. A halszeleteket bedörzsöljük a fűszerkeverék kb. kétharmadával, fél órát pihentetjük.
  3. A római tálat hideg vízbe áztatjuk.
  4. A hagymát felszeleteljük.
  5. Az almát kicsumázzuk, karikára vágjuk, meglocsoljuk citromlével és megszórjuk a maradék fűszerkeverékkel.
  6. A tálat kivajazzuk.
  7. Rétegesen lerakjuk a hozzávalókat (hal, hagyma, alma, sajt).
  8. Az utolsó réteg alma után aláöntjük a fehérbort.
  9. Hideg sütőben megkezdve a sütést lefedve, 200 C-on kb. 70 percig sütjük.
  10. Kivesszük a tálat, megszórjuk a halat sajttal, vajdarabokkal, mandulával és további húsz percet sütjük fedő nélkül.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 29 665
elküldve: 24
receptkönyvben: 679
elkészítve: 38/41
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

almás-roquefortos pangasius fehérborban Római tálban sült pangasius almával és roqueforttal kéksajtos pangasius almával és mandulával

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kukta413
kukta413 Sun, 2013-12-29 07:02

Szia modosa!
Elkészítettem, isteni volt. Afrikai harcsából - nekem ez volt itthon. A fiaimnak is ízlett, pedig az egyik a halat, a másik a rokfortot nemigazán kedveli! Ki fogom próbálni más sajttal is, van valami ajánlatod? Nagyon szeretem a római tálat, épp most kaptam karácsonyra egy újat - a régi elrepedt. Ha van még recepted, tedd fel!
BÚÉK!

mercenaire
mercenaire Thu, 2013-12-26 18:46

Szia Modosa! Elkészítettem, finom lett csak egy gondom van, sok lé maradt alatta. Mit rontottam el?

modosa
modosa / modosa Sat, 2011-11-19 12:46

Kedves dersnemeth, köszönöm, örülök, hogy tetszik :) Nálunk is nagy kedvenc, szerintem idén karácsonykor is szerepel majd a menü sorban. Olyan karakteres lesz a hal a bacon-től és a sajttól, hogy én egy szolid fűszerezésű (pl kakukkfüves), vajban párolt zöldség keveréket adnék mellé, hogy ne elnyomja, hanem kiemelje az ízeket. El tudok még képzelni hozzá krumplipürét, illetve ropogós csicseriborsót (megfőzött borsó forró olajban kisütve). üdv, Anikó

dersnemeth
dersnemeth Sat, 2011-11-19 11:52

hahó, nagyon jól néz ki ezt kipróbálom! :) valamilyen zöldséges köretet mit ajánlanátok hozzá? köszi!

modosa
modosa / modosa Wed, 2010-11-03 23:50

Durcsó, szia :) Ez a szöveg, hát tudod? Ki hiszi el nekem, hogy nem fizettem érte? :)
A jénai sem rossz, de kéne a römer. Az a lényeg, hogy az agyag áztatáskor magába szívja a vizet, ami sütéskor nem főzi, hanem párolja a benne lévő cuccot, és így sokkal jobb lesz az állag, és az íz is.
Nekem van több tálam is, szívesen kölcsönadok egyet, ha el tudtok jönni érte. Te most itthon vagy??? pusziA

durcs
Durcsó / durcs Thu, 2010-11-04 13:48

Szia! Én csak a teljes igazságot írtam le. :) Nagyon köszönöm az ajánlatot, szerintem, ha esetleg nem sikerül megszerezni azt a használt/felesleges darabot, akkor előbb-utóbb (karácsonyig) beszerzünk egyet. Mástól is hallottam már, hogy nagyon jól működik, szerintem érdemes. Ha mégis szükség lenne rá, jelentkezem! :) Most egyébként még nem vagyok otthon, december 15. és január 16. között leszek Pesten, már alig várom. Amúgy itt minden nagyon szuper! Csak hiányzik a főzés :) Köszi még egyszer, meg persze a receptet is... Puszi, D

durcs
Durcsó / durcs Wed, 2010-11-03 21:16

Hahó! Nagyon megörültem, mikor felfedeztem, hogy megjelent itt is ez a kis fincsóság. El is mentettem a receptek közé, és küldtem is anyukámnak, javasolván idei szentesti menünek. Nagyon belelkesítettük egymást (hm, de jó lehet a baconnel... és nincs is benne semmi drága... és megcsinálhatjuk előre, elvihetjük nagymamához, és akkor még olajban sütögetni sem kell... - a hagyományos szentesti menü amúgy rántott hal :), ráadásul kiderült, hogy valaki emlegetett neki egy felesleges római tálat is, nem kell-e. Mondtam, hogy azonnal csapjon le rá, remélem, sikerül megkaparintani. De ha esetleg nem, szerinted milyen lesz jénaiban? Puszi, Durcsó

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-10-04 21:04

modosa!ez gyönyörű-guszta.receptek közt.és el fogom készíteni, mert ez annyira étvágycsináló, szép, és nem bonyolult, hozzávalók is elfogadhatóak, szóval ,mehet.Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-04 17:05

Szép napot mindenkinek!

A római tálat mivel mosogatjátok?
Én a tiszta vizes mosogatás után szagát érzek.
Köszi a válaszokat. Anna

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-10-05 10:17

KÖSZÖNÖM KEDVES MRS SMITH ÜDV, ANNA

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-10-04 14:36

Mr Smith evett belőle, én nem tudtam már, ő azt mondta, hogy Isteni vol! Neki meg elhiszem!:))) Szép lett a kép is Anikó! Pussz! Mrs Smith

Samy
Samy / Samy Mon, 2010-10-04 14:12

Jaaaj! Ez annyira nagyon finom volt! :)) És milyen nagyon guszta! Pussz

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2010-10-04 14:02

Jaj, megjött a halacskánk!!!
Anyám azóta eszi az életem a receptért, neki is jutott egy falat, és nagyon el volt alélva!:)
Hogy sikerült a Pataki-projekt?
Puszillak:
Nóra

modosa
modosa / modosa Mon, 2010-10-04 15:32

Nóra, nagyon örülök, hogy mamádnak is ízlett :) A Pataki projekt? Nos..hát ..izé...nyertem :) pusziA

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2010-10-04 16:26

Jujhúúúú!!!!
De ügyes vagy!!!! Gratulálok!!! Mit kaptál?
És meg lehet valahol nézni? Biztos írnak rólad sok szépet!:)

769
pangasius 1 kg
vöröshagyma 3 nagy fej
alma 3 nagy db
kéksajt 25 dkg
vaj 2 dkg
fehérbor 1 dl
citromlé 1 citromból nyert
mandula 20 g
vaj 1 ek
1 tk
bors 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
provence-i fűszerkeverék 3 teáskanál
gyömbér 1 tk
barna cukor 2 csipet