Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás rózsa

Almás rózsa
Almás rózsa
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam az interneten ezt a jópofa kis rózsa formázását, ami roppant egyszerű.

Nagyon gyorsan ki szerettem volna próbálni, így nem haboztam soká. Egy reggelen, munka előtt nekiláttam a megvalósításnak. Kollégáimmal már ezt reggeliztük. 15 db lett ebből a mennyiségből.

hozzávalók / 12 adag

Töltelék

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A szoba hőmérsékletű hozzávalókat dagasztógép táljába mérjük, és tíz percig dagasztjuk, majd 3/4 órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát újra átgyúrjuk, és vékonyra, kb. 3 mm, kinyújtjuk. Kör alakú (itt 10 cm átmérőjű) korongokat szaggatunk belőle.
  3. A kör közepére egy alaposan púpozott teáskanálnyi tölteléket teszünk. A tésztát közép fele bemetsszük négy irányból, egymástól 90 fokra, kb. félig.
  4. Az egyik "szirmot" felhúzzuk a töltelékre, majd a vele szemben levőt erre a sziromra ragasztjuk, ami megtartja a tölteléket. Ezt követi a másik kettő.
  5. A "virágokat" pihentetjük, míg a sütő előmelegszik, megkenjük a tojás maradék fehérjéjével, és 180-190 fokon, alul-felül sütésen, 20 perc alatt megsütjük.

Töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, kevés gyümölcscukrot és a durvára vágott diót. Ezt töltjük a süteménybe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 017
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás kelt, almás sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mariello
Mariello Sun, 2016-07-10 14:22

Szia!Nagyon tetszik a recepted,de egyáltalán nem értem hogyan kell hajtogatni a szirmokat.Próbálom elképzelni a leírás szerint ,de abból bizony nem lesz ilyen szép rózsa.Kérdéseim:egyszerre csak 1 db korongot használsz fel,mert a képen olyan mintha legalább 3 db kellene hozzá!Valaki tudna segíteni?Szeretném mielőbb elkészíteni.Előre is köszi.Üdv. Marielló

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2016-07-10 14:36

Szia! Egy korongoot használok csak. Pinteresten, you tube-on megtalálod a forázást
Meglátod, nem nehéz.:-)

212
öregtészta 15 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 20 dkg
tojássárgája 1 db
instant élesztő 4 g
kefir 1.7 dl
vaj 4 dkg
gyümölcscukor 3 dkg
alma 4 közepes db
citrom 0.5 db
gyümölcscukor 2 dkg
fahéj 0.5 kávéskanál
vanília kivonat 1 kávéskanál
dió 1 marék