Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás rudak

Almás rudak
Almás rudak
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ropogós, nem túl édes tészta, enyhén savanykás almapüré és az enyhén karamellizált barna cukor, egy finom sütemény a délutáni kávé vagy tea mellé. 

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat és vajzsírt, és 80 ml jéghideg vizet. Konyhagéppel sima tésztává dolgozzuk. Lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd 2 egyenlő részre osztjuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 2 órát a hűtőben pihentetjük.
  2. A tésztadarabokat lisztezett munkalapon külön-külön 30x30 cm négyzetekre nyújtjuk.
  3. Az egyik lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Egyenletesen megkenjük az almapürével, körben kb. 1 cm-t szabadon hagyunk.
  4. A második lapot ráhelyezzük, körben a széleket jól lenyomkodjuk. Egy lisztezett derelyevágóval először hosszában elfelezzük, majd kb. 3 cm széles rudakra vágjuk. Megszórjuk a barna cukorral, és egy kicsit széthúzzuk.
  5. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és az alsó sínen kb. 20 percig sütjük. Kivesszük és hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 965
elküldve: 4
receptkönyvben: 174
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás aprósütemény, almás rúd

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Wed, 2016-04-20 22:12

En is mindig a google-ban keresgelem a dolgokat es ott is lehet tanulni valamit. Itt a NoSalty-n ra lehet kattintani az alapanyag nevere, ahol fel vannak sorolva a hozzavalok es ott is van leiras mindenrol. Soha nem keso, valami ujat tanulni! :o)

labagida
labagida Wed, 2016-04-20 19:36

A ghee tisztított vaj, ami nagyjából annyit tesz, hogy kiforralják belőle a vizet, így a zsírtartalma majdnem 100%. Nekem tetszik a recept, szándékomban áll kipróbálni - a gheet jófajta mangalicazsírral helyettesítem majd. ;)

tanti
tanti Wed, 2016-04-20 16:07

A kérdésed jó kedves Kardos Helga, én sem ismerem. Már kutakodtam, olvastam a gugliban és valami indiai tisztított vajról van szó, amit a magyar konyhában nem használunk sehol. Viszont marhára örülök, hogy egy almásrúd receptet elolvashattam. van még ennél lejjebb?:(

608
finomliszt 300 g
cukor 1.5 ek
0.5 tk
vaj 150 g
ghee 70 g
víz 80 ml
almapüré 20 dkg
barna cukor 60 g