Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-sajtos csirke rizzsel

Almás-sajtos csirke rizzsel
Almás-sajtos csirke rizzsel
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közeledik a tél... Ilyenkor az otthon termesztett alma már ráncosodik, nem szívesen harap bele az ember. Annál finomabb viszont sütve a csirkén!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Csirkemellel is elkészíthetjük. Ehhez kockázzuk fel a mellet, és úgy süssük, dupla adag almával, sajttal és tejföllel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat jól megmossuk, minden oldalról bedörzsöljük sóval, és egy hőálló üvegtálba tesszük. Tetejüket megszórjuk kaporral.
  2. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az almaszeletekkel beborítjuk a combokat.
  3. Az üvegtálat befedjük alufóliával (ha van teteje, akkor azt tesszük rá), és előmelegített sütőbe tesszük. 200 fokon addig sütjük a húst, amíg meg nem puhul.
  4. Közben elkészítjük a köretet. A rizst megmossuk, és lecsöpögtetjük. A hagymát megpucoljuk, lereszeljük, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett rizst, és azzal együtt tovább dinszteljük (ha szükséges, adunk még hozzá olajat). Pár perc múlva felöntjük vízzel, ételízesítővel ízesítjük (sózni nem kell), és fedő alatt addig főzzük, amíg a víz elkezd forrni. Ezután félrehúzzuk, és megvárjuk, amíg a rizs felszívja az összes vizet. Annyit adunk hozzá a hús szaftjából, hogy elég sós legyen.
  5. A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel. Ha a hús megpuhult, kivesszük a sütőből, tetejét megkenjük a sajtos tejföllel, és alufólia/tető nélkül visszatesszük még sülni, amíg szépen meg nem pirul a teteje.
  6. Tálaljuk az ebédet. Jó étvágyat!:)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 290
elküldve: 5
receptkönyvben: 175
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Vojtkó

Mióta szakács: 2012.11.18.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos tejfölös csirkecomb, almás csirke rizzsel, csőben sült csirkecomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

601
csirkecomb 4 db
alma 1 közepes db
trappista sajt 10 dkg
tejföl 4 ek
rizs 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint