Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás - sajtos hús

Almás - sajtos hús
Almás - sajtos hús
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Névnapomra kaptam a kislányomtól egy Gasztronómiai újság előfizetést. Erdélyi receptek találhatók benne, mert tudja, hogy nagyon szeretem az Erdélyi konyhát! Ez az almás hús Gyergyószentmiklósról származik ugyanúgy, mint az almával töltött csirkecomb. Nem nagyon szeretem a gyümölcsös húsokat, de almával elfogadtam és a családomat is sikerült meggyőzni. Szerintünk nagyon finom volt, szalmakrumplival tálaltam! Jó étvágyat kívánok hozzá!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel is nagyon finom, de tálalható almával, dinsztelt káposztával is. Nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy jénai tálat kivajazunk.
  2. A húst kiveregetjük, előkészítés után lisztbe mártva elősütjük.
  3. A kivajazott jénai tál aljára terítjük a sonkaszeleteket, elrendezzük rajta az elősütött húsokat. Vékonyra szelt almaszeletekkel betakarjuk.
  4. Egy tálban kikeverjük a tejfölt, a tojást és a reszelt sajt egyharmadát. Ízlés szerint fűszerezzük. Ráöntjük az almaszeletek tetejére, hogy mindenütt befedje. A maradék reszelt sajtot a tetejére szórjuk.
  5. 160 fokos sütőben 30 percig sütjük, alsó-felső lángon, még 10 percet rákapcsolunk felső lángon, és megpirítjuk a tetejét.
     
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x20 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 290
elküldve: 14
receptkönyvben: 446
elkészítve: 35/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-almás csirkemell, baconos-almás csirkemell sajttal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2015-09-14 14:07

Grillezésből maradt sült tarjával készítettem el, úgy, hogy vágtam még az alma tetejére vékony hagymakarikákat is! Nagyon-nagyon finom!!! Köszi a receptet! :-)

k-zsuzsa
k-zsuzsa Sat, 2012-09-29 16:21

Kedves Anci,

isteni, köszönöm a receptet!
Tipp: az almát felturbóztam kicsit reszelt gyömbérrel még.

Üdv: Zsuzsa

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-09-30 14:17

Kedves k-zsuzsa !
Örülök, hogy ízlett. Majd én is kipróbálom a te változatodat. Köszi !
Szeretettel üdvözöllek: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-05-13 13:17

Kedves dallam75 !
Köszönöm, és nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet.
További sikeres főzőcskézést kívánok ! Üdv: Anci

barbara0506
barbara0506 Wed, 2011-11-30 13:54

Kedves Anci!
Most készültem el ezzel az ínycsiklandozóan finom étellel, fennséges ízkombináció , ez Nálunk is nagy sikert aratott biztos,hogy még sokszor készítek ilyet. Köszönet a receptért :) :) Szép napokat:
Barbara

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-12-01 07:08

Kedves Barbara !
Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen.Örülök, hogy nálatok is sikert aratott !
Szeretettel üdvözöllek és további sikereket kívánok neked a konyhában. Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2011-11-05 13:18

Kedves Évike !
Nagyon örülök, hogy neked is tetszik a recept, kíváncsi leszek a véleményedre !
Szép hétvégét kívánok ! Puszi: Anci

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2011-11-05 11:28

Kedves Anci! Nagyon tetszik a recept! Nekem nagyon bejön a gyümölcs-hús párosítás, de az alma eddig valahogy kimaradt. Feltétlen meg kell kóstolnom! :-) Gyönyörű a rózsád is! :-) Puszi: Éva

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-11-02 17:10

Kedves Évám !
Köszönöm, aranyos vagy ! Nálunk is köd volt reggel, de a napközbeni időjárás
kárpótolt mindenért. Neked is szép hetet kívánok ! Puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-11-02 10:15

Kedves Anci!

Elmentve :-))))
Szép hetet kívánok, -bár itt ronda köd van,- de a recepted, máris feldobott:-))
Éva-Anyóca

653
csirkemell filé 1 db
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 5 ek
bacon 5 szelet
alma 1 közepes db
vaj 2 ek
tejföl 3 dl
sajt 15 dkg
tojás 2 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint