Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-sajtos hús tepsiben

Almás-sajtos hús tepsiben
Almás-sajtos hús tepsiben
90 perc / előkészület: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok évvel ezelőtt kaptam ezt a receptet még egy régi kolléganőmtől - azóta rengetegszer megcsináltam, nagyon szereti az egész család.

Most éppen kicsontozott karajom volt otthon, de nagyon finom tarjából is - talán még omlósabb is lesz az eredmény.

Az almától nem kell megijedni, nem lehet kiérezni, csak finom szaftossá teszi a húst. 

Minden fajta köret jól illik hozzá, szeretjük tésztával, rizzsel vagy zöldséggel is.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A változatosság kedvéért néha alma helyett egy kis fej hagymát karikázok a húsra, és néhány gerezd zúzott fokhagymát adok hozzá - úgy is isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. A tepsi alját beolajozzuk, majd a hússzeleteket szépen eligazgatjuk egymás mellett. (Nem baj, ha kicsit torlódnak, mert sütés közben úgyis kicsit összeugranak.)
  3. Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházát, vékony szeletekre vágjuk, és beterítjük a húsokat.
  4. A sajtot lereszeljük. A felét rászórjuk az almákra, majd bőven meglocsoljuk tejföllel. (Ehhez jó a hígabb fajta is.) A tetejére rászórjuk a sajt másik felét.
  5. Lefedjük alufóliával, és kb. egy óra alatt puhára sütjük. A végén levesszük a fóliát, és még kb. negyed óra alatt szép pirosra, ropogósra sütjük a tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 38x22x6 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 315
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás-sajtos sertéskaraj, tepsis karaj almával és sajttal, sajtos karaj almával sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

515
sertés rövidkaraj 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alma 1 nagy db
tejföl 450 g
sajt 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek