Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás sajttorta pite

Almás sajttorta pite
Almás sajttorta pite
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Díványon találtam a receptet, és muszáj volt kipróbálnom. Nekem így kicsit édes lett, pedig az alma nagyon savanyú volt, de a barátom szerint pont jó.

hozzávalók / 6 adag

az alaphoz

a sajtos töltelékhez

az almás töltelékhez

  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 3 közepes db kemény húsú alma (pl. Granny Smith, én is azt használtam)
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (én all spices fűszerkeveréket használtam, az eredeti recept pedig fél tk fahéjat és fél kk szerecsendiót ír)

a tetejére

ajánlat

Az eredeti recept karamellszószt ajánl hozzá, de nekem az már nagyon édes lenne. Talán valami savanyú lekvár menne hozzá, esetleg az almás töltelék elbírna némi darált diót...

Szólj hozzá!

elkészítés

az alaphoz

  1. Az alap hozzávalóit késes robotgépben összemixeljük.
  2. Ha már jól elkeverednek, de még nem kezdenek összeállni, akkor sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk a keveréket, és jól lenyomkodjuk.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk, és 15 perc alatt megsütjük.

a sajtos töltelékhez

  1. A hozzávalókat robotgéppel simára keverjük.

az almás töltelékhez

  1. Az almákat tisztítjuk, felkockázzuk (hámozni nem szükséges), és összekeverjük a többi hozzávalóval.

a tetejére

  1. A hozzávalókat késes robotgéppel morzsa állagúra dolgozzuk.

összeállítás

  1. A megsült alapra öntjük a sajtkrémet, majd rászórjuk az almákat, és befedjük a morzsával. (Nekem sikerült a két tölteléket felcserélnem, de nem történt semmi katasztrófa.)
  2. Visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük (30-35 perc).
  3. Tálalás előtt érdemes kihűteni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 042
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajttöltelékes almás pite, sajtos almás pite, sajtos-almás pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Sun, 2016-12-18 18:23

Szia! Ezt a sütit reform változatban megsütöm és még az is lehet, hogy feltöltöm. Nagyon szeretem a sajttortát is és az almás pitét is - a kettő együtt biztos finom. Nem fogyasztok finomlisztet, cukrot, (kókuszzsírt sem, többet árt, mint használ) margarint. Tk. liszt, tönkölyliszt, útifű maghéj, édesítőnek Xilit (vagy gyümicukor - ritkán), vaj, a tej, tejföl is barátom. Remélem ehető lesz az én változatom is!

szépróza
szépróza / szépróza Thu, 2015-03-05 23:51

örülök, hogy ízlett :)
itt is most lett kész megint, egy másfélszeres adag. azért is tettem fel, h ne kelljen mindig a díványról előkeresni :P

846
finomliszt 20 dkg
cukor 8 dkg
vaj 12 dkg
krémsajt 40 dkg
cukor 8 dkg
tojás 2 db
vanília kivonat 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
alma 3 közepes db
mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
finomliszt 15 dkg
cukor 6 dkg
zabpehely 4 ek
vaj 8 dkg