Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-sárgabarackos muffin batyu

Almás-sárgabarackos muffin batyu
Almás-sárgabarackos muffin batyu
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam, hogy a muffin formákat más módon használom fel, mint általában szoktuk. Szeretek nem hizlaló és különleges recepteket kitalálni. Nagyon finom lett, ilyet máskor is készítek. 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A tetejét megszórhatjuk kókuszcukorral és fahéjjal, melegen és hidegen is nagyon finom, akár reggeliként is fogyaszthatjuk kávéval.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A réteslapokat szedjük lapokra, és vágjuk kb. 20x20 cm méretűre. Összesen két lapot helyezzünk egymásra, vagyis két réteggel dolgozzunk.
  2. Az almát hámozzuk meg, vágjuk kb. 1 cm-es kockákra, a barackot is magozzuk ki, szeleteljük fel, majd rakjuk egy hőálló edénybe. Szórjuk meg a fahéjjal, kókuszcukorral, fedjük le, és tegyük a mikróba (600W) kb. 5-6 percre.
  3. Ezután az almás keveréket jól keverjük össze, és konyhai törlőpapírra rakva hagyjuk kihűlni, a felesleges folyadékot pedig beszívódni.
  4. Ezután a muffin formába beleteszünk két réteg négyzetre vágott réteslapot úgy, hogy majd a tetején össze is tudjuk zárni. Az almakeveréket összekeverjük a kókuszreszelékkel.
  5. Egy-egy kanállal rakunk az almakeverékből a réteslapos muffin közepébe, majd mézzel vagy lisztes vízzel megkenve a széleket összezárjuk a tetejét.
  6. Előmelegített sütőben 220 fokon 10-12 percig aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 259
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

reform muffin, batyus sütemény, barackos almás süti, almás batyu

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

171
réteslap 2 csomag
alma 2 közepes db
sárgabarack 4 db
fahéj 1 teáskanál
vaníliaaroma 2 teáskanál
kókuszcukor 2 ek
kókuszreszelék 2 ek