Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás serpenyős csirkemáj

Almás serpenyős csirkemáj
Almás serpenyős csirkemáj
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a páromtól tanultam, anyósom egyik régi naptáros szakácskönyvében pont az ő születésnapjánál van.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Petrezselymes burgonya illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat egy magasfalú, fedős serpenyőbe öntjük, kisütjük benne a felkockázott szalonnát, majd kivesszük a zsiradékból a pörcöket.
  2. A májakat 3-4 db-ba vágjuk, megforgatjuk lisztben, majd a zsiradékban 1-2 perc alatt megpirítjuk (több adagban, nem baj, ha véres marad a közepe). A májat félretesszük.
  3. A hagymát félfőre vágjuk, megpirítjuk a megmaradt zsiradékban.
  4. Az almát meghámozzuk, kb 1x2cm-es kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához.
  5. Amikor az alma félig megpárolódott, visszatesszük a májakat, aláöntjük a bort, fűszerezzük borssal, majorannával, és kb. 10 perc alatt fedő alatt készre pároljuk.
  6. Rádobjuk a szalonnapürcöket, ízlés szerint sózzuk (ha elég sós volt a szalonna, nem igényel több sót).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 932
elküldve: 4
receptkönyvben: 319
elkészítve: 20/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Anikó

Mióta szakács: 2010.10.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

almás csirkemáj, normand csirkemáj

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Attila78
Attila78 Thu, 2012-04-05 11:08

Szia,

én is elkészítettem és nagyon finom lett. Hogy az előkészületre kiadott 10 perc alatt ki tud mindent előkészíteni, nem tom, bár még nem mozgok elég rutinosan a konyhámban :). Mindenesetre nekem kb. 1,5 órát vett igénybe a teljes folyamat.

Valóban 3 személyre elegendő a megadott mennyiség.

Köszi a receptet.

rany
Anikó / rany Wed, 2012-04-11 11:14

Örülök hogy ízlett!
Az előkészítés azért 10 perc, mert a máj pirítása közben pucolom a hagymát, a hagyma párolása közben mehet az alma! Így nem igényel plusz időt! :)

keszzso
keszzso Sat, 2012-03-03 10:10

Nagyon , nagyoooooooooooooon finom, gratulálok a recepthez !!!

Gillingalang
Gillingalang / Gillingalang Thu, 2011-04-07 08:56

Elkészítettem, nagyon finom lett, én egy kis kakukkfüvet és lila hagymát is tettem bele és steak burgonyával tálaltam. Igazi gyors és ínycsiklandó fogás! Jó, hogy feltetted, köszi!:-)

801
füstölt szalonna 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
csirkemáj 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
alma 4 db
fehérbor 1.5 dl
finomliszt 4 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint