Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-szegfűszeges torta Mickey-vel

Almás-szegfűszeges torta Mickey-vel
Almás-szegfűszeges torta Mickey-vel
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mickey-torta volt a kívánság... :) Kerestem gyümölcsös tölteléket a szülinapi tortába, ha már így édesen díszítem. Nos, a fenti recepttöltelékéből jött az ötlet.
A Mickey egeret megrajzoltam, majd a plasztik csokit kinyújtottam, és kivágtam az alakot, majd a rajz szerint díszítettem.
Köszönet Suncika04-nek a szuper hamis marcipán receptért, könnyű formázni a masszát, jó vele dolgozni.
Az ünnepelt nagy örömmel tapogatta a tortát - és rövid időn belül eltávolította Mickey-t ;D, és meglepően tapasztalta, hogy finom.

hozzávalók / 6 adag

A szegfűszeges piskótához

Az almás töltelékhez

A hamis marcipánhoz

A díszítéshez

ajánlat

Nem csak szülinapra, viszonylag könnyed, gyümölcsös torta. Az alma helyett pl.:barackkal is készíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét jó kemény habbá verjük a cukorral.
  2. Közben a tojássárgáját elkeverjük a szegfűszeggel és fahéjjal, majd ebbe keverjük el óvatosan a tojásfehérjét.
  3. Miután óvatosan csomómentesre kevertük, a lisztet is elkeverjük, és belesimítjuk a tortaformába (ügyeljünk a hézagmentességre simításkor a tortakarikában). Megsütjük.
  4. Elkészítjük a pudingot az előírásnak megfelelően, majd hűtjük, és hozzáadjuk a 1-1 ek mézet és cukrot (közben kevergetjük, hogy ne bőrösödjön a teteje).
  5. Az almákat megpucoljuk, és egyenletes vékony gerezdekre vágjuk.
  6. Az almákat 1-1,5 dl vízzel megdinszteljük 1-1 ek mézzel és cukorral, és 1 kk őrölt szegfűszeggel.
  7. Néhány szelet almát pépesítünk, és a pudinghoz keverjük.
  8. A megsült és kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk, és 2 tortalapot kevés baracklekvárral megkenjük, az almákkal egyenletesen körkörösen elhelyezzük a tortalapokon (ügyeljünk, hogy ne rakjuk teljesen a piskótalapok szélére az almacikkeket, hogy a krémmel biztosan be tudjuk vonni).
  9. A még meleg, édes, szegfűszeges léhez hozzáadjuk a zselatint, és feloldjuk benne.
  10. A tejszínt jó keményre felverjük, és összekeverjük a zselatinos folyadékkal, majd a már kihűlt pudinghoz keverjük.
  11. Betöltjük a tortát (a krém mindenhol fedje az almákat), és a krémből a torta külsejét is nagyon vékonyan bevonjuk. A zselatin miatt egész hamar "megdermed" a krém a tortában.
  12. Hamis marcipánnal, pillecukor "fondanttal" és plasztikcsokival díszítjük tetszés szerint.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 217
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fűszeres-almás torta Mickey egérrel, almatöltelékes torta szerecsendióval

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sat, 2011-05-28 21:58

Kedves Nosalty-csapat!

Nagyon örülünk, köszönjük szépen! :D
Kívánunk egyben mindenkinek boldog Gyerek napot!

Szép estét: Skorpió

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sat, 2011-05-28 21:58

Kedves Nosalty-csapat!

Nagyon örülünk, köszönjük szépen! :D
Kívánunk egyben mindenkinek boldog Gyerek napot!

Szép estét: Skorpió

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2011-05-17 21:37

Kedves Anci!
Köszönöm a kedves kommentet.
Nálad is sok csodás receptet lehet találni.
Szép estét, üdv: Skorpió

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2011-05-17 20:00

Szia Meggyesmákosrétes!
Köszi a kedves hozzászólást! :)
Szép estét! Üdv: Skorpió ;)

1380
tojás 6 db
cukor 12 dkg
finomliszt 14 dkg
szegfűszeg 2 kávéskanál
fahéj 2 kk
alma 6 közepes db
sárgabaracklekvár 3 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
méz 2 ek
cukor 1 ek
szegfűszeg 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
habtejszín 300 g
zselatin 12 g
tej 1 dl
cukor 350 g
rétesliszt 100 g
finomliszt 100 g
vaj 125 g
mandulaaroma 10 ml
kukoricakeményítő 6 evőkanál
porcukor 5 ek
csokoládé 3 dkg
marcipán 20 dkg